Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • 73 posto dezinformacija o cijepljenju dolazi od 12 osoba
Članak
Objavljeno: 25.03.2021. 15:08

Dezinformacije 

73 posto dezinformacija o cijepljenju dolazi od 12 osoba

Organizacije koje prate dezinformacije i lažne vijesti na Internetu, donose zanimljiv podatak.

73 posto dezinformacija o cijepljenju dolazi od 12 osoba

Dezinformacije o cijepljenju još uvijek žestoko kruže internetom, usprkos trudu velikih tehnoloških internetskih kompanija koje ih nastoje uklanjati prije nego se rašire među velikim brojem korisnika. Vjerojatno ste svi naletjeli na takve stvari ili grupe koje ih objavljuju, no niste znali krajnje izvore od kuda se plasiraju.

Zajedničko istraživanje neprofitnih organizacija Center for Countering Digital Hate (CCDH) i Anti-Vax Watch, otkrilo je zanimljiv podatak da čak 73 posto dezinformacija o cijepljenju na Facebooku i 17 posto na Twitteru dolazi od samo 12 osoba. Samo 12!

Bez obzira na tako mali broj tih "izvornika" koji su zaslužni za širenje dezinformacija i neutemeljenih glasina iz nekog svojeg uvjerenja ili razloga, činjenica je da oni uspješno preživljavaju sve pokušaje trajnog "bananja" od strane administratora društvenih platformi.

Izvještaj ukazuje na ogromne brojke uklonjenih tweetova ili blokiranih profila, ali stvarnost je takva da dezinformacije i dalje kolaju internetom. Izvršni direktori Twittera, Facebooka i Googlea uskoro će svjedočiti pred američkim Kongresom u vezi širenja dezinformacija preko svojih platformi, no teško je za očekivati da će se time postići nešto značajno po pitanju eliminacije onih koji smišljaju i distribuiraju većinu dezinformacija o cijepljenju. 

Čitav izvještaj o ovom istraživanju možete pronaći na ovoj poveznici.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->