Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.03.2021. 15:06

Oscar 2021 

Netflix dominira u nominacijama za Oscara

Godina pandemije je omogućila Netflixu da se njegovi filmovi bore za najprestižniju svjetsku nagradu.

Netflix dominira u nominacijama za Oscara

Obzirom na zbivanja koja su pogodila čitav svijet, pa tako i filmsku produkciju u ovo doba pandemije, ne čudi nas uopće što su streaming platforme u potpunosti zamijenile kina, pa je i izbor dodjele Oscara došao pod njihovo okrilje.

Američka Akademija filmskih umjetnosti i znanosti objavila je nominacije za Oscara za 2021. godinu, među kojima njih čak 31 otpada na naslove iz Netflixove produkcije. 

Od 31. nominacije, njih 10 dobiva film Mank redatelja Davida Finchera i to u kategorijama za najbolji film, najboljeg redatelja, najboljeg glumca (Gary Oldman) i najbolju žensku sporednu ulogu (Amanda Seyfried).

Osim Netflixa, među nominacijama za Oscara su i filmovi drugih platformi, među kojima se nalaze Amazonov Borat: Subsequent Moviefilm, Huluov The United States vs. Billie Holiday, a nominirani su i Soul s platforme Disney+, kao i dva filma iz Apple TV+ produkcije.

Dodjela nagrada će se održati 25. travnja, a prema svemu viđenom, ovogodišnji Oscar će proteći u umjetničkom tonu jer kronično nedostaju veliki akcijski spektakli.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->