Nalazite se
Članak
Objavljeno: 21.09.2016. 16:21

Događanje 

Znanstveni piknik u Zagrebu s atraktivnim eksperimentima

Tijekom vikenda održat će se manifestacija koja spaja znanost, tehnologiju i umjetnost.

Znanstveni piknik u Zagrebu s atraktivnim eksperimentima

Povodom održavanja 5. izdanja manifestacije Znanstveni piknik koja će se održati od 23.-25. rujna ove godine u vanjskim i unutrašnjim prostorima Jadran filma u zagrebačkoj Dubravi, organizatori koje čine udruga Profesor Baltazar, Institut Ruđer Bošković, Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet, Mreža popularizatora znanosti, Institut za fiziku, Hrvatska zajednica tehničke kulture i Grad Zagreb, održali su tiskovnu konferenciju kojom najavljuju ovo događanje koje je prvenstveno namijenjeno djeci i mladima.

Organizatori kažu da se Znanstveni piknik održava s ciljem senzibiliziranja javnosti kako bi i Hrvatska dobila Znanstveno Edukativno Zabavni Centar (ZEZ) u kojem će se na svakodnevnoj bazi promovirati znanost, obzirom da u svijetu danas već postoji čak 3000 takvih centara.

Znanstveni piknik 2

Znanstveni piknik je projekt popularizacije znanosti, ali i umjetnosti, te ima međunarodni karakter, a održavati će u zatvorenim i otvorenim prostorima Jadran filma koji će i sam sudjelovati u organizaciji, ali i kao izlagač, pa ćete između ostaloga moći vidjeti kostime koje su nosili poznati domaći i svjetski glumci pri snimanju filmova u Hrvatskoj, automobil koji je vozio Jackie Chan po Zagrebu, pa čak i obnovljeni autobus iz čuvenog jugoslavenskog filma Tko to tamo peva.

Što se tiče osnovnog programa događanja, on se sastoji od niza predavanja, prezentacija, radionica, znanstvenih show programa, atraktivnih eksperimenata, kazališnih edukacijskih predstava i sličnih interaktivno-edukativnih i umjetničkih formata koje provode brojne udruge, studentske sekcije, institucije i pojedinci zaljubljeni u znanost i umjetnost iz Hrvatske i inozemstva.

8513467_orig

Svi izlagači, bez obzira dolazili iz akademske znanstvene zajednice, edukacijskih ustanova, zajednica tehničke kulture, tehnoloških tvrtki ili umjetničkih sredina, nastojati će posjetiteljima (posebice djeci) pružiti spoj znanosti, tehnologije i umjetnosti, pa ćete moći uživo vidjeti brojne atraktivne eksperimente, poslušati zanimljiva predavanja, te sudjelovati u panel diskusijama koje će se baviti vrlo aktualnim temama, uključujući raspravu o kurikularnoj reformi.

Znanstveni piknik 3

Organizatori kažu da pripremaju i brojna iznenađenja i atrakcije za male i velike posjetitelje, pa ćete na Znanstvenom pikniku susresti osobe koje se šeću u kostimima iz buduće visokoprodukcijske TV serije Grička vještica, automobile iz muzeja oldtimera Ferdinand Budicki u kombinaciji s arhivskim filmovima Jadran filma u programu "Bežte ljudi ide auto", a vidjet ćete i "žive dinosaure".

Grička vještica - mučilište

Što se upada tiče, ulaznica za događanje za jednu osobu iznosi 10 kuna, dok ćete za 25 kuna moći kupiti obiteljsku kartu koja vrijedi za do 5 osoba u svim kombinacijama odraslih i djece. Svim posjetiteljima je osiguran besplatan parking na parkiralištu Garden Malla u zagrebačkoj Dubravi. Organizatori očekuju da će ove godine biti između 50.000 i 100.000 posjetitelja. 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam