Nalazite se
Članak
Objavljeno: 31.05.2018. 14:19

Animafest 2018 

Ovogodišnji Animafest u znaku horora

Radionica izrade videoigara pod paskom kreatora Harolda Halibuta

Ovogodišnji Animafest u znaku horora

Ovogodišnji Animafest, koji se održava u Zagrebu od 4. do 9. lipnja, bit će u znaku glavne teme horora, 50-tog rođendana Profesora Baltazara te hrvatske premijere novog Wes Andersonova filma, Otok pasa. Slavni američki redatelj se, nažalost, neće pojaviti na festivalu, no zato će glavna animatorica filma Kim Keukeleire u sklopu Masterclasses programa održati predavanje na temu "Character Stop-Motion Animation: Working on Isle of Dogs." Belgijska animatorica prethodno je već radila s Andersenom na Fantastičnom gospodinu Liscu, a u njenom bogatom porftoliju nalaze se svjetske uspješnice Moj život kao tikvica, Moje najdraže čudovište i Pobuna u kokošinjcu.

f27f357c6c19e9cefee34d870f4dfdae (1)

 

Usporedno s filmom, u sklopu programa bit će prikazan VR mockumentary o Otoku pasa, koji sadrži intervjue s filmskom ekipom, ali s njihovim psećim avatarima umjesto pravih lica. VR instalacija bit će postavljena u Tunelu Grič, na Oculus Rift uređaju. Posjetitelji će na istoj lokaciji također moći biti dijelom VR animiranog filma Nothing Happens, u režiji Urija i Michelle Kranot.

f27f357c6c19e9cefee34d870f4dfdae (2)

 

Od 4. do 8. lipnja na Fakultetu računarstva i elektrotehnike (FER) tradicionalno će se održavati radionica izrade računalnih igara na temu "Anatomija pokreta", pod vodstvom Darka Masneca i Onata Hekimoglua. Masnec je vodio radionicu od samog početka (2013.), a na Akademiji likovnih umjetnosti drži kolegij Teorija i praksa videoigara. Onat Hekimoglu je pisac i dizajner video igre Harold Halibut, point 'n' click avanture čiji likovi, objekti i svijet su sazdani od pravih materijala te potom skenirani u game engine.

Uspješni projekti s radionice bit će predstavljeni na ovogodišnjem Reboot infoGamer festivalu te na izložbi Games and Politics, koja će se održati u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti u prosincu ove godine. Uz FER, partneri Animafestove radionice su Akademija likovnih umjetnosti, Akademija dramskih umjetnosti te Goethe Institut.

f27f357c6c19e9cefee34d870f4dfdae

 

Hekimoglu i njegov partner Ole Tillman, ilustrator i vizualni direktor, također će predstaviti svoju igru kroz predavanje "Stop-Motion Animation in Video Games", na kojem će sudjelovati i Johan Oettinger s Vokabulantisom.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam