Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.11.2021. 15:48

Studentski kutak 

FSB od Rimca dobio na poklon šasiju Nevere

Studenti na Fakultetu strojarstva i brodogradnje dobili atraktivni Rimac kutak.

FSB od Rimca dobio na poklon šasiju Nevere

Tvrtka Rimac Automobili sponzorirala je uređenje Studentskog kutka na Fakultetu Strojarstva i Brodogradnje (FSB) u Zagrebu. Glavna zvijezda ovog prostora namijenjenog učenju, opuštanju i odmaranju je karbonska šasija hiperautomobila Nevera. Studenti u svojem novom kutku imaju pristup preuzimanju podataka i razvojnih modela vezanih uz šasiju i udarne strukture koje su razvili inženjeri u Rimac Automobilima

Rimac Automobili (od 1.11. dio novoosnovane tvrtke Bugatti Rimac unutar Rimac Grupe) zapošljavaju brojne inženjere koji su svoju struku stekli na Fakultetu Strojarstva i Brodogradnje (FSB), a karijeru razvili radeći na projektima kakvi se malo gdje u svijetu mogu pronaći – na najnaprednijim automobilima na svijetu i tehnologiji koja ih čini takvima.

Rimac_FSB_05_b

U svom nastojanju da obogate iskustvo studenata FSB-a, budućih inženjera od kojih će se neki, po završetku studija, izgledno pridružiti kompaniji, Rimac se uključuje u izradu kurikuluma, nudi studentske prakse i prilike za doktorske radove, sponzorira organizaciju Formula Student natjecanja, pomaže u opremanju fakulteta i drugo.

Najnoviji projekt uključenja u razvoj studentske zajednice je zasnovan na ideji donacije karbonske šasije i drugih elemenata Nevere, te računalnih razvojnih modela FSB-u. S obzirom na desetak prototipova koji su tijekom dugogodišnjeg razvojnog i homologacijskog procesa Nevere bili uništeni u testovima sudara (tzv. “crash testovi”), Rimac je odlučio jednu šasiju donirati FSB-u, uz to studentima omogućivši pristup i uvid u podatke i razvojne modele vezane uz šasiju i sudarne strukture što je nešto što proizvođači automobila obično nikad ne dijele.

Riječ je o iznimno vrijednim računalnim modelima, koje su za potrebe razvoja Nevere godinama razvijali i svakim novim testom unaprjeđivali inženjeri u Rimac Automobilima. Svo to znanje sad je dostupno studentima – kako bi proučili modele i time dobili praktično znanje onog što u teoriji uče na fakultetu.

Rimac_FSB_05

Uz donaciju karbonske šasije i razvojnih modela, tim u Rimcu odlučio je osmisliti dizajn prostora gdje je šasija izložena. S Fakulteta strojarstva i brodogradnje preporučeno je korištenje prostora površine 25m2 u visokom prizemlju južne zgrade (neboder), na kojem se dotad nalazila Index porta, stol i nekoliko stolica, te ploča za pisanje.

Rimac tim uzeo je zadatak i samostalno dizajnirao novi prostor. Rimac kutak zamišljen je kao mjesto za okupljanje studenata, za odmor, rad ili učenje, s kapacitetom 9 sjedećih mjesta opremljenih utičnicama, držačem za knjige i stručne časopise, a u kojem su izloženi karbonska šasija, nekoliko drugih dijelova Nevere i TV-ekran koji prikazuje razne testove iz razvoja Nevere.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->