Nalazite se
Članak
Objavljeno: 27.10.2021. 20:52

CUC 2021 

VIDI X na CUC 2021 konferenciji

Konferencija je najviše posvećena online nastavi i tehnologijama koje pomažu u njezinom održavanju.

VIDI X na CUC 2021 konferenciji

Ovogodišnja CARNET-ova konferencije za korisnike CUC 2021 pod nazivom "Nove prilike", održava se u Konvencijskom centru Šibenik, a glavna tema su tehnologije koje pomažu u održavanju online nastave, što uključuju umjetnu inteligenciju i obilje naprednog softvera za praćenje predavanja i održavanje ispita, ali i računala i hardver koji unapređuje čitavu priču i učenike dovoljno zainteresira da im takav način školovanja ne postane previše dosadan i naporan.

CUC 2021 2

Ovogodišnji CUC 2021 okupit će čitav niz stručnjaka na raznim područjima, pa će osim profesora, nastavnika i ravnatelja škola, nazočiti i znanstvenici, sistemski inženjeri CARNET-a te stručnjaci iz ICT-a, a mi izdvajamo predavanje doc. dr. sc. Ane Sović Kržić s Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, koja predstavlja naše VIDI X mikroračunalo. Evo što kaže.  

Vidi! Imam VIDI X!

Postoje mnoga otvorena pitanja koja se nameću nastavnicima i edukatorima kada razmišljaju o uvođenju moderne tehnologije u nastavu, a između ostalog to su: tehnologija u školama nije u skladu s vještinama 21. stoljeća (kreativnost, rješavanje problema, timski rad, kritično razmišljanje), nedostatak nastavnog plana i materijala za nastavnike te prilagodba ponašanja robota učeniku ovisno o njegovoj starosti i razini predznanja.

VIDIX2

Uvođenje VIDI X mikrokontrolera u nastavu rješava ova pitanja, a dodatno djeci prikazuje kompletnu povezanost obrazovanja i industrije s obzirom kako je VIDI X razvijen upravo u Hrvatskoj, a radi svojih širokih mogućnosti upotrebe, već se nalazi u mnogim osnovnim i srednjim školama, robotičkim udrugama i fakultetima.

U okviru predavanja će biti prikazani primjeri korištenja VIDI X na radionicama s učenicima osnovnih i srednjih škola te njihovu sposobnost rješavanja problema i kreativnost koju su pokazali osmišljavajuće vlastite projekte.

VIDI X 4

Imat ćete priliku vidjeti koliko je jednostavno mikroračunalo VIDI X pretvoriti u „mozak“ koji upravlja pametnim vrtom, kako upravlja dronom ili kako se na njemu može napraviti vlastita igra. Senzora i mogućnosti je zaista puno. Saznajte kako vas vidi vaš Vidi X! :-)

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->