Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.04.2013. 14:26

PSiNa 

Domaćom web aplikacijom pratite svoje dužnike

Novi hrvatski web servis omogućuje automatizirano praćenje postupaka predstečajnih nagodbi.

Domaćom web aplikacijom pratite svoje dužnike

Za novu web aplikaciju tvrtke RIS pod simptomatičnim nazivom PSiNa možemo reći da je "nažalost korisna".

To "nažalost" dolazi od činjenice da je danas stanje u Hrvatskoj toliko loše da je sve veći broj tvrtki koje su dužne jedne drugima, pa je 1. listopada 2012. godine na snagu stupio Zakon o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi koji se provodi s ciljem uspostavljanja likvidnosti i solventnosti dužnika, kojima je propisana obveza pokretanja postupka predstečajne nagodbe.

Taj "mehanizam" pomaže jednim tvrtkama da naplate svoja potraživanja, a drugima da se financijski restrukturiraju i time "prežive", a web servis PSiNA svojim korisnicima nudi mogućnost automatiziranog praćenja oglasa u postupcima predstečajnih nagodbi, što vam omogućuje da odaberete svoje dužnike, a potom ćete na e-mail adresu dobivati izvještaje o svim promjenama vezanim uz postupke predstečajnih nagodbi.

Autori ovog servisa navode kako ćete na taj način biti pravovremeno izvještavani o pokrenutim predstečajnim nagodbama, kako svojih vjerovnika, tako i u postupcima gdje se pojavljujete kao dužnik, što će vam ujedno smanjiti operativni rizik isteka rokova za postupanje, u cilju zaštite svojih potraživanja od strane dužnika nad kojima je pokrenuta predstečajna nagodba, ali i svojih eventualnih obveza u postupcima predstečajnih nagodbi.

Tvrtki RIS smo postavili i par dodatnih pitanja vezanih uz novi web servis, na koja je odgovorio direktor prodaje i marketinga Ivo Mataija:

VIDI: Zar postupci predstečajnih nagodbi nisu tajni?

RIS: Nisu tajni, to su javni podaci koji se objavljuju na web stranicama FINA-e.

VIDI: Ako nisu tajni, ne znači li to da svatko može od Fine dobiti podatke koje nudi PSiNA?

RIS: Odgovor je u prethodnoj točki. Da, svatko može doći do tih podataka. Međutim ono što naš portal nudi je automatizirano praćenje dužnika, tj. sustav nam šalje mail kada FINA za nekog od naših dužnika objavi rješenje o pokretanju ili bilo kakvu promjenu po predmetu predstečajne nagodbe i na taj način to ne moramo svakodnevno ručno provjeravati na FINA-inim stranicama.

Možemo samo dodati kako u Hrvatskoj zasigurno postoji velika potreba za ovakvim servisom, pa vjerujemo da će PSiNa biti često korištena i isplativa svojim autorima, mada bismo iskreno najviše voljeli da čim prije prestane potreba za njezinim uslugama.

Inače, PsiNa svojim korisnicima nudi različite pakete praćenja postupaka predstečajnih nagodbi, čije cijene ovise o broju dužnika koje želite pratiti, a više informacija potražite na ovoj poveznici.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->