Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.04.2024. 14:39

Expo GameRi 

Dođite na prvi riječki sajam gaminga

Rijeka postaje veliki gaming centar ovog vikenda 6.-7. travnja u Exportdrvu.

Dođite na prvi riječki sajam gaminga

Expo GameRi, prvi riječki gaming expo od 6.-7. travnja prostor Exportdrva pretvara u veliki gaming centar uz zabavni i edukativni cjelodnevni program ispunjen panelima, predavanjima, zabavnim natjecanjima, turnirima, radionicama, plesnim točkama i zabavom za sve od onih najmlađih do najstarijih zaljubljenika u nove tehnologije.

"Program nudi više od klasičnog sajma, uz raznolike zabavne atrakcije, radionice, panele i predavanja, kojima želimo svim posjetiteljima pružiti uvid iza kulisa omiljenih igara, gaming industrije i tehnoloških trendova", istaknula je Marta Glažar, organizatorica manifestacije i predsjednica Udruge "3. zmaj".

Posjetitelji će kroz dva dana moći poslušati razgovore i predavanja obuhvaćajući teme gaming i tech industrije. Već u subotu slijede paneli “Kako osnažiti domaću industriju videoigara” te “Uloga medija u gaming industriji”. U nedjelju će se moći poslušati paneli na teme razvoja eSporta u Hrvatskoj, saznati što se događa “iza kulisa” hrvatskih Game Jamova, kako se s izazovima nose žene u gamingu te naučiti nešto više o investiranjima  u videoigre, kao i razgovori s hrvatskim i stranim game developerima, s fokusom na indie developere (nezavisne proizvođače videoigara).

Predavanja će se održati na teme voice actinga u videoigrama, važnosti pristupačnosti videoigara za osobe s invaliditetom,  razvoju esport turizma u Istri, spajanju drevnih gradova i modernih konzola na primjeru igre Assassins Creed Origins, predstavljanje domaćih i stranih indie developera (Turing studio HR, Capital Games FR), predstavljanje riječke Sinergane - inkubatora za kreativne tehnologije i IT industriju te predstavljanje zagrebačkog Good Game Global esport događaja.

Lady Dimitrescu

Održat će se i “Fight Club” Hrvatske udruge za umjetnu inteligenciju CroAI kojoj je cilj promijeniti način na koji razgovaramo i razmišljamo o umjetnoj inteligenciji, a riječka IT tvrtka Exevio i CroCube predstavljaju aplikaciju za prvi satelit sastavljen i registriran u Hrvatskoj koji će biti poslan u orbitu raketom Falcon 9 kompanije Elona Muska.

U sklopu događaja, posjetitelji će imati priliku testirati svoje vještine u gaming zonama, sudjelovati u turnirima i osvojiti razne nagrade.

Fantastic Esports Pula organizira natjecanja u igrama CS:GO i Valorant, GameHub priprema turnire u Forza Horizonu, dok će Zagreb Tekken Showdown organizirati zabavne turnire u Tekken 8. Održat će se i hrvatske nacionalne kvalifikacije za top 16 u igri eFootball, u organizaciji Hrvatskog Esports Saveza, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Posjetitelji će također moći isprobati popularne i najnovije igre, tehnologije i gadgete na štandovima domaćih i stranih razvojnih studija.

Za one koji se žele prisjetiti početaka industrije tu je Peek&Poke Retro zona u kojoj će se moći zaigrati na retro konzolama i arkadama, a za ljubitelje društvenih igara tu je i boardgame zona Udruge Ri Roll.

Čitav program događanja i prodaju ulaznica potražite na ovoj poveznici.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Expo GameRi
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->