Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.04.2013. 15:20

Masterweb 

Dodijeljena samo jedna nagrada za Web-turizam 2013.

U sklopu sajma Web::INDUSTRIJA 2013 održana je dodjela Masterweb nagrada u kategoriji Web-turizam 2013

Dodijeljena samo jedna nagrada za Web-turizam 2013.

U zagrebačkom Hypo centru od 3.- 5. travnja 2013. u tijeku je sajam Web::INDUSTRIJA 2013 – Puni i van sezone, čija je ovogodišnja tematika web-turizam.

Na sajmu je održana dodjela Masterweb nagrada u kategoriji Web-turizam 2013 na koju su se mogli prijaviti svi izvođači turističkih web-projekata, tvrtke za internetski marketing, web-poduzetnici koji su željeli pokazati svoje turističke web-projekte, tvrtke za izradu web stranica, novi neafirmirani projekti, stari projekti koji već odlično funkcioniraju, te postojeći web projekti kojima treba promocija.

Na natječaj je prijavljeno čak 57 različitih projekata i bilo je za očekivati puno posla za Ocjenjivački odbor koji su predstavljali Gordana Mlađenović (Ilirija d.d.), Ida Pandur (iSTUDIO), Mihovil Barančić (predsjednik Crane-a) te Robert Slavečki (AXIOS, Hrvatska).

Pobjednikom natječaja proglašen je projekt naziva Estee.hr, tvrtke LogIT iz Zagreba, koja se bavi izradom modernih i tehnički naprednih web stranica, web programiranjem i internet marketingom, a postoji još od 2002. godine.

Masterweb nagrada trebala se dodijeliti trima najboljim izvođačima web projekata u kategoriji Web-turizam 2013., no ocjenjivački odbor nije bio zadovoljan ostalim radovima pa su jednoglasnom odlukom donijeli zaključak da će biti dodijeljena samo jedna nagrada.

Sudeći prema prijavama na ovaj natječaj, hrvatske turističke web stranice, u pravilu, kronično boluju od nedostatka inovativnosti, lošeg kopiranja svjetskih web uspješnica, anemične vizualne prezentacije, lošeg copywritinga, statičnih i nezanimljivih fotografija, manjka kvalitetnih, akcijskih, video sadržaja i prečesto loše integracije sa socijalnim mrežama. Jednostavnije rečeno, hrvatskim web stranicama, govoreći današnjim suvremenim web riječnikom redom nedostaje vrhunski User Experience, izjavio je gospodin Slavečki obrazlažući odluku Ocjenjivačkog odbora o dodjeli samo jedne nagrade.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->