Nalazite se
  • Lifestyle
  • Spavanje na poslu dobro za produktivnost!?
Članak
Objavljeno: 19.07.2011. 10:33

Tvrde Nijemci 

Spavanje na poslu dobro za produktivnost!?

Nijemci su poznati kao radna i disciplinirana nacija, ali i kao nacija s jakim sindikatima. Upravo sindikati predlažu uvođenje popodnevnog odmora za radnike.

Spavanje na poslu dobro za produktivnost!?

Takva bi mjera, naglašavaju sindikati, povećala produktivnost, a pojedine su tvrtke već uvele posebne prostorije za odmor radnika.

Članica sindikata Annelie Buntenbach rekla je da pauza poslije ručka, preciznije okrjepljujuće drijemanje, smanjuje rizik od srčanog udara i dovodi do stvaranja nove energije za rad.

Ipak, da nije riječ samo o sindikalnoj izmišljotini kojom se pretjerano štite prava radnika, pokazuju i mišljenja stručnjaka.

 Stručnjaci ističu da popodnevni odmor premošćuje zamor i smanjuje rizik od pogreške, ali da ne smije trajati dulje od 30 minuta. 

Psiholozi ističu da se popodnevnim odmorom premošćuje zamor, koji inače povećava rizik od pogreške. Nakon spavanja reagiramo brže, bolje smo raspoloženi, a bolje nam je i pamćenje.

No, stručnjaci napominju da popodnevno drijemanje ne smije biti duže od 30 minuta, jer se u suprotnom ljudi osjećaju izgubljeno ostatak dana.

Protivnici ideje smatraju da bi na taj način roditelji još manje viđali djecu, ali i da je riječ o tradiciji u južnoeuropskim zemljama koja bi stvorila pomutnju među radnom snagom.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->