Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.03.2011. 15:08

Slovenske agencije u akciji 

Smije li Agrokor kupiti Mercator?

Slovenska agencija za tržište vrijednosnim papirima pokrenula je postupak kontrole namjere Agrokora u preuzimanju 23,3 posto dionica Mercatora koje namjerava prodati Pivovarna Laško.

Smije li Agrokor kupiti Mercator?

Ljubljanski dnevni list Dnevnik navodi izjavu direktora te agencije Damjana Žugelja da je, nakon što je Agrokor najavio svoju namjeru da preuzme najveću slovensku trgovačku kompaniju, u vezi te namjere pokrenut postupak nadzora, odnosno zatražio pojašnjenja o proceduri propisanoj slovenskim zakonom o preuzimanju.

Slovenska politika izrazila je velike rezerve u pogledu mogućnosti da najveći slovenski lanac preuzme njegov regionalni konkurent, što se obrazlaže nacionalnim interesom očuvanja vodeće pozicije Mercatora pri plasmanu proizvoda slovenske prehrambene industrije u regiji.

Dnevnik navodi da bi Agrokor mogao velikih teškoća imati s državnim regulatorom – agencijom za tržišno natjecanje, koja bi trebala ispitati je li namjera Agrokora o otkupu dionica Pivovarne Laško u Mercatora u skladu s pravilima tržišnog natjecanja s obzirom na dominantan položaj Agrokora u regiji.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam