Nalazite se
  • Pop Tech
  • Google Wallet: mobitel postaje novčanik
Članak
Objavljeno: 28.05.2011. 10:59

Digitalizacija 

Google Wallet: mobitel postaje novčanik

Google je predstavio dvije nove usluge koje bi mogle temeljito promijeniti način plaćanja proizvoda i usluga. Jedna od njih je Google Wallet.

Google Wallet: mobitel postaje novčanik

Riječ je o servisu za mobilno plaćanje koji omogućuje da se smartphone koristi umjesto primjerice kreditnih kartica.

Da bi se usluga koristila, potrebno je instalirati Google Wallet aplikaciju i aktivirati kreditnu karticu, pri čemu je zasad to moguće učiniti samo s MasterCardom. Google će zatim te podatke provjeriti, a jednom aktivirana kartica može se koristiti po želji, ali uz ograničenje potrošnje do 100 dolara bez unosa aktivacijskog koda.

 usluga će na cijelom području SAD-a biti dostupna krajem ljeta 

Sa svakim Google Walletom doći će i prepaid kartica, koja će se moći koristiti kao debitna kartica. Za obavljanje transakcije bit će dovoljno pokrenuti aplikaciju i mahnuti telefonom nekoliko centimetara ispred odgovarajućeg uređaja.

Pokusni rad s Walletom počet će u New Yorku i San Franciscu, a usluga bi trebala postati dostupna na cijelom području SAD-a tijekom ljeta.

Najavljena je i usluga Google Offers, koja je povezana s Walletom. Njezini će korisnici primati ponudu dana u svoje e-sandučiće i moći pretraživati dodatne ponude.

Zanimljivo, PayPal je tužio Google, jer tvrdi da su njegovi bivši zaposlenici radili na ovom projektu i pritom odali poslovne tajne.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Google Google Wallet novčanik
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->