Nalazite se
Članak
Objavljeno: 24.08.2020. 11:38

Promo članak 

Nezaobilazni alat u redakciji

Često niti ne primjećujemo koliko doista u poslu koristimo pametni telefon. Jedan smo dan odlučili pratiti što sve radimo sa Samsung Galaxy S 20+ 

Nezaobilazni alat u redakciji

Nakon laganog kašnjenja na posao od 15 minuta vrijeme je za brzi plan rada. Bliže se rokovi i događaji i to do lista se ubrzavaju nesmiljenim tempom. Prva stvar na dnevnom redu je posjet partneru koji se nalazi na drugom kraju grada. Bez puno razmišljanja samo se u Google Karte aplikaciju upiše ime kompanije i izračun udaljenosti te najpovoljnije rute je tu. Stisnem početak i krenem obaviti taj sastanak s obveznim mjerama socijalne distance naravno.

Galaxy S20+ 3

Iskreno, nisam gledao vremensku prognozu iako bi trebao jer je srpanj do sada više ličio na jesensku uvertiru nego na toplo sunčano ljeto.

Galaxy S20+ 4

Za svaki slučaj, jer ću nakon parkiranja morati pješačiti pedesetak metara, pomoću Google Asistenta sam provjerio vremensku prognozu i nije bilo potrebno ponijeti kišobran. Da se to barem moglo reći za protekli  kiša pada-čupaju se stabla vikend.

Galaxy S20+ 7

Da ne slušam repetitivne pjesme, skočio sam na YouTube Music, posebnu aplikaciju i player na kojoj se može slušati glazba bez reprodukcije videa. Naravno da sam player spojio bluetoothom na sustav u službenom automobilu koji na volanu ima upravljanje multimedijom, pa se lakše podnese zagrebački promet uz super personaliziranu glazbu. Reprodukcija je krenula s Baretom i Majkama, a završila nakon par pjesama na klasiku Urbana & 4.

Galaxy S20+ 6

Na sastanak, naravno, nisam ponio specifikacije uređaja, pa sam preko Google Duo aplikacije bacio video poziv s voditeljem testnog laba koji nam je dao potrebne informacije. Zapravo smo možda mogli i cijeli sastanak odraditi preko prilično kvalitetne video konekcije.

Galaxy S20+2

U svakom slučaju, po povratku je trebalo napraviti post za Instagram profil, a savršeni kandidat koji nam je upravo stigao na test bio je srednjostrujaški Samsung Galaxy A41.

Fotografirao sam AMOLED ekran živopisnih boja pomoću glavne kamere od 64 megapiksela u sustavu od četiri stražnje kamere na Galaxy S20+ modelu.

Iako je kvalitetom zadovoljena forma stavljanja ovakve fotografije na Instagram, za uređivanje u stilu kojeg koristimo aplikaciju Snapseed koja ima nevjerojatno napredne funkcije uređivanja i dodavanja natpisa, stilova i filtera.

Uređivač fotografija napredniji je od Adobeove Photoshop mobilne aplikacije i nezaobilazni je softver većine ljubitelja Instagrama.

U pauzi od redakcijskih sastanaka i pisanja članaka dobili smo na recenziju novu mobilnu igru jednog hrvatskog studija. Nakon skidanja s Play trgovine, sigurnost se može verificirati uz Google Play Protect koji svakodnevno skenira i odobrava ogromne količine aplikacija.

Uz sve te zadatke, Galaxy S20+ korišten je za instant poruke, e-mailove, pregled Facebook, Instagram i Twitter mreža te za surfanje o najnovijim IT vijestima.

Poslijepodne je na red došla šetnja u prirodi s djecom i savršena prilika za fotkanje Fokus uživo načinom u kojemu objekt slikanja ostane u boji dok je zamućena pozadina iza u crno-bijelom.

Kraj dana dočekao sam s 35% baterije, a jedino nisam stigao zaigrati Brawl Stars, što ću upravo krenuti.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->