Nalazite se
Članak
Objavljeno: 20.03.2018. 13:17

Prijateljstvo posrnulih 

Microsoft i BlackBerry u mobilnom partnerstvu

Obzirom da su im mobilne platforme propale, ovo djeluje pomalo ironično.

Microsoft i BlackBerry u mobilnom partnerstvu

Microsoft i Blackberry nisu prošli previše sjajno po pitanju mobilnih platformi, no to ih nije omelo da objave stupanje u "strateško partnerstvo" koje uključuje lansiranje rješenja pod nazivom BlackBerry Enterprise BRIDGE.

U medijskom priopćenju Blackberry navodi kako je svrha partnerstva da ponudi Microsoftu mobilne aplikacije za Android i iOS kroz BlackBerry Dynamics, s konačnim ciljem poboljšavanja sigurnosti i produktivnosti za poslovno tržište.

Mada partnerstvo na tom polju donekle ima smisla, obje tvrtke nisu uspjele preživjeti žestoku konkurenciju u mobilnoj industriji pa se može reći da su pred Androidom i iOS-om već odavno predale bitku.

BlackBerry je nakon napuštanja svoje platforme još uvijek aktivan u mobilnom poslovanju sa svojim Android telefonima, dok je Microsoft potvrdio napuštanje Windows telefona i najavio fokusiranje na novi pristup mobilnom tržištu. 

Obje tvrtke su očito shvatile da najveće šanse imaju na poslovnom mobilnom tržištu, no sigurno im ni tu neće biti lako, jer u toj domeni ima mnogih drugih jakih igrača.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Microsoft BlackBerry partnerstvo
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam