Nalazite se
Članak
Objavljeno: 15.12.2020. 09:24

VIDI X 

MIOC i Tehnička škola Ruđera Boškovića prvi dobili VIDI X

Prošlog su petka MIOC i Tehnička škola Ruđera Boškovića dobili učionice opremljene prvim hrvatskim multifunkcijskim i razvojnim mikroračunalima, VIDI X

MIOC i Tehnička škola Ruđera Boškovića prvi dobili VIDI X

Kroz Project VIDI X prošlog su petka opremljene prve dvije učionice VIDI X mikroračunalima. Škole koje su dobile mogućnost korištenja ovih zanimljivih uređaja, XV. Gimnazija (MIOC) i Tehnička škola Ruđera Boškovića, imaju spremne ideje i projekte koje će pokušati realizirati već ove školske godine. Kako škole nemaju mogućnost samostalno financirati uređaje, u ovaj su se projekt uključile tvrtke TomSoft i Prodigital i kao prijatelji projekta donirale svakoj školi po jednu učionicu mikroračunala.

VIDI X mikroračunala rezultat su truda i znanja hrvatskih hi-tech tvrtki i pojedinaca poput Rimac Automobila, Gideon Brothersa, ByteLaba i drugih. Specifični su po tome su što obiluju senzorima, relativno moćnim procesorom i velikim touchscreen ekranom u boji, a pogodna su za razvoj malih, ali i naprednijih školskih i studentskih tehnoloških projekata te čak i za projekte malih start-upova. Unutar osnovnih i srednjih škola mogu ih koristiti svi učenici i profesori za stvaranje projekata iz različitih predmeta, ne samo informatičkih.

20201211_142526

Djeca u osnovnim i srednjim školama će uz pomoć mikroračunala svladavati osnove kodiranja, a cilj samog projekta je da omogući djeci da od najranije dobi kreiraju svoje kreativne ideje u digitalnom svijetu, krenu učiti, razumijevati i razvijati se u smjeru IT tehnologija koje zasigurno predstavljaju poslove njihove budućnosti.

hhjhj

Više od 100 različitih primjena i radionica biti će na raspolaganju na službenom webu projekta: www.vidi-x.org   kako bi učenici zajedno sa svojim profesorima mogli kreirati zanimljive mini projekte poput web servera, upravljanja servo motorima, izrade univerzalnog daljinskog upravljača, retro gaming konzole, ali i mnogo više.

20201211_145857

MIOC i Tehnička škola Ruđer Bošković predstavljaju samo početak za VIDI X u STEM obrazovanju u Hrvatskoj jer preko 500 VIDI X mikroračunala čeka trenutak kada će ući u škole u svim dijelovima Hrvatske.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->