Nalazite se
Članak
Objavljeno: 29.05.2019. 13:04

Huawei 

Huawei ostaje na drugom mjestu svjetskog poretka

Huawei se zacementirao na drugom mjestu prodaje telefona, a Apple i Samsung potonuli.

Huawei ostaje na drugom mjestu svjetskog poretka

Usprkos svim mogućim napadima, "banovima" i kontroverzama, Huawei je u prvom kvartalu ove godine bez problema ostao na drugom mjestu po prodaji pametnih telefona na svijetu iza Samsunga, pa čak i povećao prodaju za nekih 5 posto u odnosu na isti kvartal prošle godine.

Prema podacima Gartnera, Huawei je u prvom kvartalu prodao 58,4 milijuna uređaja, što je značajno povećanje u odnosu na 40,4 milijuna koliko ih je prodao prošle godine.

Time je svoju poziciju drugog svjetskog proizvođača pametnih telefona zabetonirao, a čvrsto "srebro" dodatno su mu omogućili Samsung i Apple koji su prodali 7, odnosno 10 milijuna uređaja manje u odnosu na prvi kvartal prošle godine.

Dodatnu težinu ovom uspjehu Huaweija donosi činjenica da je čitavo globalno tržište pametnih telefona zabilježilo pad od 2,7 posto, što znači da mu je čitav cirkus s Trumpom i Googleom zapravo bio dobra reklama. Hoće li se i kada taj trend prema predviđanjima nekih analitičara u jednom trenutku okrenuti, jer je tek manji dio prošlog kvartala obuhvaćen američkim "progonom", još nije poznato.Vezani sadržaji
Ključne riječi Apple Samsung prodaja Huawei Q1 2019
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->