Nalazite se
Članak
Objavljeno: 09.02.2018. 15:12

Istraživanje 

Hrvati žele pristup internetu u svakom trenutku

Prema rezultatima istraživanja 81 posto odraslih građana koristi internet, od toga 18,7% svakodnevno.

Hrvati žele pristup internetu u svakom trenutku

Digitalna Hrvatska predstavila je  rezultate velikog istraživanja "Stavovi i korištenje digitalnih tehnologija" prema kojem čak 81 posto građana podržava digitalnu transformaciju društva, a više od 88 posto ih smatra da se zakoni moraju modernizirati kako bi dopustili davanje svakodnevnih usluga putem elektroničkih aplikacija.

Istraživanje 1

Istraživanje su predstavili izvršni direktor Digitalne Hrvatske Đuro Lubura te članovi Upravnog odbora DH i predstavnici tvrtki osnivača, predsjednik Uprave Tele2 Viktor Pavlinić i generalni menadžer Ubera za jugoistočnu Europu Davor Tremac.

Istraživanje 2

Kako je pokazalo istraživanje provedeno u cijeloj Hrvatskoj na 800 ispitanika, 85 posto hrvatskih građana smatra da je njihovo pravo da mogu koristiti internet s neograničenom količinom podataka za prihvatljivu cijenu. Više od 75 posto ih smatra i da bi internetu trebali moći pristupiti bilo kada i bez obzira na to gdje se nalaze.

Istraživanje 3

Kad je riječ o korištenju elektroničkih aplikacija u svakodnevnom životu, čak 88 posto ih smatra da je zakonodavstvo potrebno modernizirati na način da uhvati korak sa suvremenim tehnologijama, a 72 posto ih podržava korištenje GPS aplikacije za usluge autotaksi prijevoza.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam