Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.04.2016. 09:57

VIDI.smarthome 

CONRAD: Budućnost inteligentnog stanovanja

Velika ponuda rješenja za Pametni dom u Conradu predstavljena je kroz RWE SmartHome, HomeMatic ili RSW2 sustave.

CONRAD: Budućnost inteligentnog stanovanja
Conrad Tekkie preporuka

Ne postoji ništa ljepše nego kada se nakon napornog dana vratimo kući i opustimo u svojem naslonjaču. Svatko voli određenu razinu udobnosti, tako da smo uz Smart tehnologiju otišli korak dalje kroz automatizirane sustave - pametne kuće.

Smart home je računalni centralni upravljački sustav koji objedinjuje i optimizira rad ostalih sustava, poput multimedije, rasvjete, grijanja, klimatizacije, video nadzora, pa sve do zaključavanja vrata, zatvaranja roleta ili online gaminga.

Automatizaciju je započeo Tesla, još 1898. godine, kada je prezentirao sustav za daljinsko upravljanje vozilima. Od tada se Smart tehnologija razvila do te mjere da nam omogućuje da putem mobitela upravljamo pametnom kućom sa drugog kraja planeta.

Korisnici mogu programirati i povezati sve varijante poznatih Smart home koncepata poput dimm lights, awere lamps, surround allarround ili biti kreativni u osmišljavanju vlastitih koncepata umrežavanja. Bilo koji objekt mogu pretvoriti u Internet-connected device. Bez žica, samo Internet.

Pametna kuća reagira na signal GPS-a s vašeg mobitela i pokreće određene procese kada vi krenete iz ureda. Dok ste na poslu RWE SmartHome podiže rolete, otvara prozore, zalijeva travnjak. Prepustite se sigurnosnom sustavu jer simulira boravak u prostoru, detektira nepoznate osobe, dim, curenje plina ili vode i uključuje alarm.

conrad 2

Vaša udobnost uvećava se putem HomeMatic inovativnih rješenja za inteligentno stanovanje koja upravljaju svim elektroničkim sustavima. Možete regulirati rasvjetu ili grijanje u svakoj prostoriji zasebno, podgrijati ručak, napuniti kadu, a sve jednim klikom na vaš smartphone. Možete skypati s frendom i prebaciti razgovor na centralni audio sustav koji vas prati po kući, bez da prekidate svoje aktivnosti.

U Hrvatskoj je trend pametnih kuća u porastu i već sada imamo vrlo kvalitetnu ponudu na našem tržištu. Conrad Tekkie je testirao nekoliko varijanti automatiziranih sustava i teško bi se odlučio između, RWE SmartHome, HomeMatic ili RSW2 sustava koji svoju viziju razvijaju već desetljećima i koji se ugrađuju diljem svijeta.

Izrazito velika udobnost uz optimalnu potrošnju energije omogućuje kvalitetu življenja kakvu smo prije dvadesetak godina smatrali SF-om. Smart home je inteligentan sustav za one koji žele da se njihova analogna prebivališta transformiraju u Wi-Fi pametnu kuću.

INFO

Conrad
Tel.: 0800 55 50.
WEB: www.conrad.hr
EMAIL: info@conrad.hr

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam