Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.04.2019. 15:48

Gaming 

Britansko tržište igara ostvarilo rekordnu zaradu

Rekordnoj vrijednosti tržišta igara u Velikoj Britaniji pomogli su najviše PUBG i Fortnite.

Britansko tržište igara ostvarilo rekordnu zaradu

Prema najnovijem izvještaju Britanskog udruženja za interaktivnu zabavu Ukie, tržište video igara u Velikoj Britaniji ostvarilo je rekordnu vrijednost od 5,7 milijardi britanskih funti u protekloj 2018. godini, a analitičari kažu da su tome prilično doprinijele online igre PUBG i Fortnite koje su izašle u toj godini. 

U istom izvještaju navodi se da se konzole i dalje prodaju dobro na britanskom tržištu, dok je najlošija situacija s VR-om, koji je u odnosu na 2017. godinu potonuo za 20%, ponajviše zahvaljujući tome što većina gamera koji su svojevremeno nabavili prve generacije VR sustava i dalje čekaju nove headsetove koji bi im trebali pružiti znatno više od onoga što već imaju.  

Analitičari i dalje smatraju da će VR postati "iduća velika stvar" u gamingu, zahvaljujući novim inačicama jeftinijih i dostupnijih headsetova i naočala, no upozoravaju da "VR revoluciju" blokira i nestašica adekvatnog softvera. Igrači više ne žele igre koje demonstriraju koje mogućnosti ima VR, već punokrvne, sadržajem i gameplayem bogate VR igre kakvih je za sada još uvijek iznenađujuće jako malo na tržištu. Developeri igara očito imaju problema s time kako naporaviti poštenu VR igru koja će sadržajem biti bogata kao klasične.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->