Nalazite se
Članak
Objavljeno: 12.12.2017. 11:40

Akvizicija 

Apple kupio Shazam za 400 milijuna dolara

Popularna aplikacija za prepoznavanje glazbe od sada je u rukama ekipe iz Cupertina.

Apple kupio Shazam za 400 milijuna dolara

Shazam je jedna od aplikacija koje vrlo vjerojatno koristite na svojem telefonu ukoliko volite glazbu i želite saznati o kojoj se pjesmi radi čim ju čujete u nekom kafiću, na radiju ili TV-u.

Stoga ne čudi što se ova aplikacija za prepoznavanje glazbe uvijek nalazi pri vrhu top aplikacija u Google Play trgovini i iOS App Storeu pa se već neko vrijeme nalazio na meti velikih tvrtki koje su željele doći u njegov posjed.

To je sada uspjelo Appleu koji je kupio Shazam za (zasad nepotvrđenih) 400 milijuna dolara, iako se vrijednost tvrtke procjenjivala na 1 milijardu.

Apple kaže kako se Apple Music i Shazam "prirodno slažu", što može značiti da će ga ekipa iz Cupertina integrirati u svoj servis za streaming glazbe i videa u budućim nadogradnjama iOS, macOS i watchOS operativnih sustava.

Obzirom da Siri već posjeduje sposobnost prepoznavanja glazbe, možda će tehnologija koju koristi Shazam biti samo transferirana u Appleovog glasovnog asistenta.

Shazam će vjerojatno i dalje ostati besplatan kao aplikacija za Android, jer bi inače loše prošao obzirom na konkurenciju poput SoundHounda i TrackIDa.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam