Nalazite se
Članak
Objavljeno: 27.02.2020. 09:27

Promo članak 

ALGEBRA LAB: Mjesto znanja i inovacija

Algebra LAB je mjesto koje brojnim inovatorima, kreatorima zanimljivih projekata i aplikacija, pruža akademsku, mentorsku i organizacijsku podršku.

ALGEBRA LAB: Mjesto znanja i inovacija

Da bi Hrvatska postala društvo znanja kakvom težimo, potrebna su mjesta koja će svojim angažmanom promicati inovacije. Takvo mjesto upravo je Algebra LAB – otvoreni laboratorij za inovacije u kojem entuzijasti pronalaze prostor za primijenjena istraživanja, edukaciju, mentoriranje te put do kontakata iz struke i medija. I da, vrata su otvorena baš svima – od znatiželjnika, preko startup projekata i javnih institucija pa do isprofiliranih stručnjaka. Osnažen akademskom tradicijom Algebra Grupe, Algebra LAB mjesto je učenja i napretka, ali i prostor za pronalazak podrške i stručnog vodstva.

Inkubatorom do uspjeha

Među brojnim opcijama koje Algebra LAB nudi, posebno se ističe njihov startup inkubator koji izvode u suradnji s Fil Rouge Capitalom i INA ANI startup programom.

Put do Algebra LAB startup inkubatora započinje selekcijom, a nakon odabira idealnih kandidata kreće se u četveromjesečnu inkubaciju  koja uključuje mentoriranje, razradu poslovne strategije, istraživanja tržišta i networking. Cilj je da polaznici na tržište izađu s jasno oblikovanom idejom s kojom će oduševiti publiku i potencijalne klijente na demo-danu.

Deset zanimljivih timova iz Algebra LAB-a

Na ostvarenju svog sna u Algebra LAB-u trenutno radi 10 timova. Tim Farseer svojim programom želi olakšati procese planiranja i izvještavanja u tvrtkama. “Trenutno radimo na platformi Haste Networking koja korisnicima omogućuje da lakše naprave multiplayer igre tako da maknu sve teške dijelove izrade poput konfiguriranja servera, globalne arhitekture,...“ – otkrio nam je Krševan Štorić iz tima Canvas. U dinamičnom poslovnom modelu koji karakterizira startup projekte i Studio Amaranth Games također je na putu da postane studio za razvoj video igara u kojem prilike za uspjeh neće promicati.

Među najatraktivnijim timovima nedvojbeno je Viibes. Oni razvijaju aplikaciju koja će korisnicima omogućiti savršen festivalski provod bez stresa. Bit će moguće kupiti karte, naručiti hranu i piće te osigurati prijevoz bez stresa i dugačkih redova.

viibes tim

U timu Velebit Al svjesni su važnosti kratkoročne vremenske prognoze pa rade na preciznom sustavu predviđanja čija će se korisnost pokazati u kriznim situacijama poput požara, suša ili poplava.

 „Naš uređaj razvija brojne  kvalitativne i kvantitativne motoričke sposobnosti kao što su brzina, brzina reakcije, agilnost, koordinacija. Ima veliku primjenu u sportu, rehabilitaciji te u radu s osobama s poteškoćama u motoričkom i/ili kognitivnom razvoju.“ – otkrio nam je Anto Širić iz Sport Reacta te dodao kako je njihov proizvod pravi spoj inženjerstva i sporta. Projekt Princeza.hr namjerava modernim portalom osiguravati pouzdan sadržaj vezan za sve aspekte organizacije vjenčanja, a tim Nuotwo posvetio se sve važnijoj temi pretvaranja urbanih područja u šumske eko-sustave na temelju fotobioreaktorskih panela koji se brzo i lako montiraju na zidove građevina.

sportreacttim

Go2Farm je platforma koja povezuje kupca s lokalnih proizvođačem poljoprivredno-prehrambenih proizvoda. „Algebra LAB dogodio se u pravo vrijeme za daljnji razvoj Go2Farm platforme. Kao jednom od projekata odabranih za četveromjesečni ciklus inkubacije, od velike nam je koristi svaka radionica koju pohađamo dva puta tjedno u prostorima Algebre. Tamo slušamo o uspješnim poduzetničkim pričama, ali i sudjelujemo u interaktivnim radionicama koje nam daju vrijedno iskustvo u razvoju naše usluge. Imamo i mentora s kojim razrađujemo poslovnu strategiju na dvotjednoj bazi“, rekao nam je Marin Vučemilo iz Genius Consultinga.

go2farm

Deseti tim, Sylvius AI cancer detection, radi na razvoju aplikacije za detekciju i klasifikaciju tumora pomoću umjetne inteligencije. Koristeći se fotografijom, nalazima CT-a, rendgena i magnetske rezonance ova aplikacija može značajno olakšati život i liječnicima i pacijentima.

Algebra LAB nedvojbeno je pravi izvor inspiracija i, uz ovakva mjesta, nema sumnje da ćemo imati pregršt inovatora koji će nas vrlo ugodno iznenaditi svojim idejama.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->