Nalazite se
Članak
Objavljeno: 30.05.2019. 09:23

StartUp Factory Zagreb 

6 vrhunskih laboratorija za hrvatske tech startupe

Za istraživanje i razvoj zagrebački startupi na raspolaganju imaju vrhunski opremljene tehnološke centre.

6 vrhunskih laboratorija za hrvatske tech startupe

Projekt StartUp Factory Zagreb - Inkubator za visoke tehnologije s provedbom je započeo 1. lipnja 2017. godine i trajao je dvije godine. Implementacijom provedenih projektnih aktivnosti opremljeni su novi kapaciteti ZICER-a (Zagrebačkog inovacijskog centra) pri čemu se poseban naglasak stavio na opremanje šest vrhunskih visokotehnoloških centara kojima se pak omogućuje sveobuhvatno ubrzanje razvoja zagrebačkog tehnološki-orijentiranog poduzetništva.

Završna-konferencija_ZICER

Kroz nove kapacitete stvoreni su preduvjeti za intenzivniju suradnju poduzetničke i akademske zajednice koja će uskoro rezultirati multiplikacijom koristi za gospodarstvo i društvo grada Zagreba, ali i cijele Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 19.588.435,53 kn od čega EU sufinanciranje iznosi 15.726.785,40 kn.

Na Završnoj konferenciji Projekta, pred više od 170 sudionika govorili su Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, Dragan Jelić, pomoćnik ministrice u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Frane Šesnić, direktor ZICER-a.

ZICER

Gospodarskoj i akademskoj zajednici sada su u ZICER-u za istraživanje i razvoj na raspolaganju vrhunski opremljeni tehnološki centri:

· Centar za tehnologiju zaštite okoliša sadrži laboratorijsku opremu iz područja ekotehnologija i ekološkog inženjeringa koji služe za analizu i istraživanje bioloških procesa u smjeru materijalnog ili energetskog iskorištavanja otpadnih materijala.

· Centar za elektroniku opremljen je visokokvalitetnim mjernim uređajima, izvorima napajanja i generatorima signala te alatima za razvoj, izradu, analizu i testiranje elektroničkih uređaja.

· Centar za digitalnu forenziku opremljen je radnim stanicama i softverima za prikupljanje i obradu podataka te provođenje digitalno forenzičkih analiza.

· Centar za 3D modeliranje obuhvaća 3D skener, FDM i PolyJet 3D printere, softvere za izradu i obradu 3D modela te povratno inženjerstvo u svrhu prototipiranja i izrade novih proizvoda i komponenti.

· Centar za Internet of Things (IoT) gdje je implementiran sustav senzora i softverske podrške te razvojni paketi za izradu novih IoT hardverskih i softverskih rješenja temeljenih na LoRaWAN tehnologiji.

· Centar za razvoj sučelja opremljen je računalima, radnim stanicama, tabletima, pametnim telefonima, VR headsetovima te dodatnom opremom i softverima za razvoj i testiranje aplikacijskih rješenja.

· Drvno-metalska radionica sa CNC obradnim centrom.

Svi sudionici konferencije dijele mišljenje da će novootvoreni centri pružiti veliki doprinos razvoju zagrebačkog i hrvatskog tehnološki orijentiranogpoduzetništva.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam