Nalazite se
Članak
Objavljeno: 22.03.2017. 16:51

"Oreo" 

VIDEO: Pogledajte što donosi Android O

Google uskoro lansira developersku inačicu Android O OS-a koja se već može isprobati na Pixel telefonima.

VIDEO: Pogledajte što donosi Android O

Mada beta inačica operativnog sustava Android O koja će se prema nekim glasinama zvati Oreo još nije javno dostupna, već se može skinuti "ručno" i isprobati na Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 5X,Nexus 6P i Nexus Player uređajima. To znači da nam je već postalo poznato što sve novoga donosi, pa vam preporučamo da pročitate tekst dolje i pogledate ovaj video.

Novosti u Androidu O:

1. Duže trajanje baterije

Nakon što je Doze ponuđen u Androidima Marschmallow i Nougat, verzija O bi trebala ići u smjeru još boljeg iskorištavanja trajanja baterije dok se telefon ne koristi te dok aplikacije nisu u aktivnom modu. Android O će ograničiti što pojedina aplikacija može raditi dok je u praznom hodu, kad se telefon ne koristi (na primjer, isključivanje prijenosa podataka i ažuriranja, lokacijskih usluga).

2. Veća kontrola notifikacija

Uz „Notification channels“ bit ćete u mogućnosti prilagoditi određene kategorije notifikacija koje daju aplikacije te na taj način blokirati neke manje korisne obavijesti kako biste dobivali samo najbitnije obavijesti. O verzija Androida će programerima omogućiti da promijene boju pozadine obavijesti, što je zgodno kad se prikazuje više različitih obavijesti. Postojat će opcija utišavanja nekih obavijesti i njihovog kasnijeg vraćanja.

android-o-ikone

3. Slika u slici

Android O omogućit će da u malom prozoru na ekranu gledamo video neke video aplikacije dok se po izborniku krećemo i koristimo neke druge aplikacije. Na primjer, dok gledamo YouTube ili Netflix film moći ćemo pregledavati emailove, pozvati Uber vozilo itd. Naravno, prikazani umanjeni video bit će sitan na ekranu, ali to je ipak bolje nego da možda pauziramo video dok nešto drugo paralelno želimo obaviti na ekranu telefona. Ova opcija (picture-in-picture) do sada je bila dostupna na Android TV.

Među novostima i poboljšanjima su još prilagodljive ikone, poboljšana kvaliteta zvuka, bolje automatsko popunjavanje podataka, podrška za višestruke ekrane i poboljšanje unosa preko tipkovnice, o čemu možete saznati više detalja na portalu Mobil.hr

Vezani sadržaji
Ključne riječi Google Android Pixel O
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam