Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.03.2017. 13:59

Bosch ConnectedWorld 2017 

VIDEO: Automobilima će upravljati Boschev AI

Bosch je predstavio integrirano računalo s umjetnom inteligencijom za automatizirana vozila.

VIDEO: Automobilima će upravljati Boschev AI

Na međunarodnoj konferenciji Bosch ConnectedWorld 2017. koja se od 15. do 16. ožujka 2017. održava u Berlinu, Bosch je najavio umjetnu inteligenciju zahvaljujući kojoj Boschevo računalo može primjenjivati metode strojnog učenja te samostalno voziti i poduzimati odgovarajuće radnje, a predstavljaju ga kao mozak automobila budućnosti.

Bosch-Berlin-umjetna-inteligencija-2

Bosch navodi kako će integrirano AI računalo navoditi automobile koji samostalno voze čak i kroz najsloženije prometne situacije ili one u kojima se automobil prvi put nalazi. Smisao je naučiti automobil da samostalno upravlja u cestovnom prometu, uz pomoć Boschovih senzora koji se već upotrebljavaju za nadzor okoline.

Kad se tome pridoda umjetna inteligencija, računalo će moći tumačiti očitanja sa senzora radi predviđanje ponašanja drugih sudionika u prometu. Konačni rezultat će biti sigurnost na cestama jer automatizirana vožnja čini ceste sigurnijima, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

Bosch će na izgradnji središnjeg integriranog računala surađivati s Nvidijom koja će pak Boschu isporučiti čip koji sprema algoritme strojnog učenja. Proizvodnja integriranog AI računala započet će najkasnije početkom sljedećeg desetljeća, a iz Bosha procjenjuju da će automobili bez vozača možda već u sljedećem desetljeću postati dio svakodnevnog života. Početkom ove godine tvrtka je objavila osnivanje Centra za umjetnu inteligenciju u koju će Bosch uložiti oko 300 milijuna eura u svrhu proširenja svoje stručnosti na području umjetne inteligencije.

Bosch-Berlin-umjetna-inteligencija-5

Priznajte da nikada ne biste očekivali da će vaš automobil jednog dana voziti Bosch.

Izvor: Mobil.hr

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam