Nalazite se
Članak
Objavljeno: 20.03.2017. 16:46

Qualcomm 205 

Qualcomm donosi 4G na glupe telefone

Nova mobilna platforma s oznakom 205 je prvi low-end čip s LTE modemom.

Qualcomm donosi 4G na glupe telefone

Qualcomm svoje mobilne procesore više ne naziva procesorima već "mobilnim platformama", pa je tako predstavio "Mobile Platform 205", prvi čipset u low-end seriji 200 koji ima LTE te dolazi bez Snapdragon branda.

Ideja Qualcomma je da omogući vlasnicima glupihtelefona korištenje servisa poput bankinga, VoLTE-a i streaminga glazbe i videa.

Čipovi nove serije dolaze s 1,1 GHz CPU-ima, Adreno GPU-ima, podrškom za rezoluciju do 440p i kamere do 3 MP, no usprkos tome imaju LTE kategorije 4 koji omogućuje preuzimanje/upload brzinama od 150/50 Mbps

Nova mobilna platforma najviše je namijenjena zemljama u razvoju poput Indije kako bi se tamošnjim stanovnicima omogućile novčane transakcije, dok će glupi telefoni istovremeno moći raditi danima bez punjenja kako bi se mogli koristiti i tamo gdje nema lako dostupnog strujnog priključka.

Uređaji s Qualcommom 205 bi se trebali pojaviti tijekom idućeg kvartala, a vjerujemo da će se među njima naći i neka nova Nokia, obzirom da nedavno uskrsli 3310 nije dobio LTE.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam