Nalazite se
Članak
Objavljeno: 17.03.2017. 11:01

Cyber kriminal 

Novi gadget za kloniranje kreditnih kartica

Najnoviji uređaj za kloniranje kartica s RFID čipom prodaje se na "bijelom" webu.

Novi gadget za kloniranje kreditnih kartica

Poznato je da su hakeri i cyber kriminalci uvijek jedan korak ispred onih koji se bave zaštitom sustava, a također djeluju i sve sofisticiranije, pa proizvode, koriste i prodaju elektronske uređaje i gadgete uz čiju pomoć učinkovitije izvode napade ili kradu novac s bankovnih računa.

Jedna od takvih grupa pod nazivom The CC Buddies, lansirala je novi uređaj za kloniranje kreditnih kartica pod nazivom Infusion X6, a što je najzanimljivije, uopće se ne trude sakriti ga na "dark web", već ga prodaju putem svoje legitimne stranice kojoj može svatko pristupiti.  

U opisu gadgeta navode da se može koristiti za "hvatanje" bankovnih kartica s udaljenosti do 15 cm, te je u stanju pohranjivati 21 karticu u sekundi. 

Gadget funkcionira tako da kopira podatke s radio čipa koji se nalazi u brojnim današnjim beskontaktnim karticama. Podaci se potom pohranjuju na internu pohranu i kasnije se mogu prebaciti na računalo korištenjem USB kabela. Kriminalci ga mogu koristiti za prikupljanje čitavih setova podataka uključuju datum isteka kartice kao i druge podatke na RFID čipu poput osobnih podataka korisnika.

Kada se podaci s kartice prikupe uređaj ih enkriptira, a potom se dekriptiraju softverom CC Budiesa. Kriminalci potom mogu započeti izradu lažnih kartica korištenjem praznih plastičnih kartica koje CC Budies također prodaje u svojem web shopu. Uređaj se prodaje po cijeni od 1,5 Bitcoina, što trenutno iznosi oko 11.557 kn, a u ponudi imaju razne dodatne pakete, kao i specijalni dock remen za zapešće koji se stavlja na ruku poput sata.

Iskreno rečeno voljeli bismo da se radi o prijevari i da ti gadgeti ne mogu klonirati kartice kao što tvrde, no na Defconu i brojnim drugim hakerskim konferencijama već smo se uvjerili da slični uređaji savršeno funkcioniraju pa vam savjetujemo maksimalni oprez s vašim karticama i preporučamo da ih ne nosite posvuda, posebice ne u gužve poput koncerata ili vozila javnog prijevoza, gdje biste mogli imati bliski susret s vlasnikom Infusiona X6.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam