Nalazite se
Članak
Objavljeno: 20.03.2017. 15:57

Umjetna inteligencija 

Samsung predstavio Bixby AI

Virtualni asistent će biti glavna značajka Samsung Galaxy S8 telefona.

Samsung predstavio Bixby AI

Navodno procurjele slike Galaxy S8 telefona koje je objavio EV Leaks.

Samsung je na svojem blogu predstavio virtualnog asistenta koji bi trebao predstavljati konkurenciju Siriju, Google Assistantu i Cortani pod nazivom Bixby, no navode da je značajno pametniji od njih.

AI sustav koji će debitirati 29. ožujka u Galaxy S8 telefonu razlikuje se od drugih po osnovnom konceptu jer je zamišljen kao cjelovito glasovno sučelje za upravljanje aplikacijama, a ne asistent kojem ćete moći samo postavljati nekoliko pitanja.

"Umjesto da ljudi uče stroj kako stupati u interakcije sa svijetom, ovo je stroj koji će učiti od nas kako se adaptirati na ljude", navodi Samsungov potpredsjednik InJong Rhee u svojem priopćenju. "Sučelje mora biti prirodno i dovoljno intuitivno da 'izravna krivulju učenja' ovisno o broju dodanih funkcija. S takvim novim pristupom Samsung je uposlio umjetnu inteligenciju koja se temelji na konceptima dubokog učenja i smjestio je u srce novog korisničkog sučelja", kaže Samsung.

U svojem priopćenju Samsung zapravo nije naveo nikakve detalje o načinu funkcioniranja Bixbya pa nam sve te kićene riječi trenutno ništa ne znače, no kažu da će vam omogućiti upravljanje svim uređajima u kući iz jedne aplikacije, omogućiti odabir između glasovnih i dodirnih komandi te će biti "kontekstualno svjestan", što god im to značilo.

I na kraju Samsung kaže da će Bixby razumjeti nekompletne naredbe, pa nećete morati pamtiti neke blentavefraze da biste ga mogli koristiti kao što je to u slučaju s konkurentskim asistentima, što nam se još čini najzanimljivije u ovom trenutku.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Samsung AI Galaxy S8 asistent Bixby
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam