Nalazite se
Članak
Objavljeno: 17.03.2017. 10:07

Microsoft 

Windows 7 bez podrške za Kaby Lake i Ryzen

Microsoft provodi novu strategiju za natjerati korisnike da prijeđu na Windows 10 OS.

Windows 7 bez podrške za Kaby Lake i Ryzen

Microsoft je već upozoravao korisnike da će procesori najnovije generacije raditi samo na Windows 10 operativnom sustavu, a sada je to odlučio dodatno naglasiti pa je na svojoj stranici podrškeobjavio koje greške vam mogu "iskakakati" ako na svoje računalo opremljeno Intel Kaby Lake i AMD Ryzen procesorima instalirate Windows 7.

Ukoliko pokušate na takvom računalu s Windowsima 7 nadograditi operativni sustav dobit ćete obavijest “Unsupported Hardware. Your PC uses a processor that isn’t supported on this version of Windows and you won’t receive updates”, odnosno reći će vam da vaš da vaš operativni sustav radi na nepodržanom hardveru pa nećete za njega dobivati nadogradnje.

Pored toga, možete očekivati i drugu poruku u Windows Update prozoru koja će vam reći: “Windows could not search for new updates. An error occurred while checking for new updates for your computer. Error(s) found:  Code 80240037 Windows Update encountered an unknown error.” Mislimo da vam to ne trebamo objašnjavati jer se svodi na isto - ako želite svojim novim hardverom izvući maksimum od operativnog sustava, nadogradite se na Windows 10.

Obzirom da je Windows 7 još uvijek najpopularniji operativni sustav koji se nalazi na gotovo 50 posto PC računala u svijetu, pretpostavljamo da će mnoge korisnike ovo prilično naljutiti jer ih Microsoft doslovce siluje da prijeđu na OS koji koristi oko 25% korisnika.

Vjerujemo da to neće natjerati vlasnike PC-a s novim procesorima da u nekom velikom broju iz protesta prijeđu na Linux, no sigurno će neki među njima o tome dobro razmisliti, posebice ako krenu u istraživanje pa otkriju da većina softvera kakav trebaju postoji i za open-source operativne sustave.

Nama će biti zanimljivo pratiti hoće li ovo izazvati rapidnu selidbu Windows 7 korisnika u Windows 10 okruženje, a vidjet ćemo i može li izazvati i kakvu stagnaciju u prodaji novog hardvera.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam