Nalazite se
  • Zdravlje
  • VIDEO: AI kamera za samopregled zuba
Članak
Objavljeno: 22.01.2022. 11:19

Zaamigo 

VIDEO: AI kamera za samopregled zuba

Uređaj sadrži malu vodootpornu kameru a njegov softver može prepoznati razne probleme i bolesti vaših zuba.

VIDEO: AI kamera za samopregled zuba

Zaamigo je spin-off tvrtka koju su osnovali znanstvenici na Sveučilištu tehnologije, znanosti i menadžmenta ETH Zurich, a njezin prvi proizvod dolazi u obliku dijagnostičkog uređaja s kamerom i umjetnom inteligencijom koji će vam omogućiti da otkrijete probleme s vašim zubima prije nego što odete zubaru.

Istoimeni uređaj Zaamigo izgleda poput električne četkice za zube (mada to nije), na čijem vrhu se nalazi sićušna vodootporna kamera okružena prstenom s 8 LED lampica.   

Kada uređaj gurnete u usnu šupljinu, kamera će napraviti 6 fotografija vaših gornjih i donjih desni, koje će potom analizirati specijalni algoritmi u aplikaciji za Android i iOS, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Algoritmi su razvijeni od strane dentalnih stručnjaka s ciljem da uspoređuju stanje u vašim ustima s podatkovnom bazom u kojoj se nalazi više tisuća snimaka. Nakon analize AI će otkriti probleme koje otkrije i pokazati vam ih u aplikaciji, što će vam biti znak da posjetite zubara i s njim obavite konvencionalne pretrage.

Mada je Zaamigo gadget koji se prodaje za 88 eura namijenjen kućnoj uporabi, tvrtka kaže da su ga počeli koristiti i neki zubari u svojim ambulantama kako bi im pomogao u dijagnostici.

Zaamigo upozorava da AI nije u stanju otkriti sve primjene i bolesti zuba, no njegovi se algoritmi se stalno razvijaju kako bi mogao biti još uspješniji u dijagnostici. 

Vezani sadržaji
Ključne riječi kamera AI zubi ETH Zurich Zaamigo
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->