Nalazite se
  • Zdravlje
  • Egzoskelet omogućuje paraplegičarima prirodno hodanje
Članak
Objavljeno: 20.01.2022. 13:37

Wandercraft 

Egzoskelet omogućuje paraplegičarima prirodno hodanje

Novi protetski egzoskelet tvrtke Wandercraft dobio medicinski certifikat u Europi.

Egzoskelet omogućuje paraplegičarima prirodno hodanje

Francuska tvrtka Wandercraft dobila je medicinski certifikat MDR (Medical Device Regulation) u Europi za svoj robotski egzoskelet  "Atalante", namijenjen prvenstveno paraplegičarima i osobama s ograničenim sposobnostima hodanja. Zahvaljujući MDR certifikatu Atalante se sada smije koristiti na pacijentima, što pruža veliku nadu svim paraplegičarima jer je nakon 4 godine razvoja postao dovoljno učinkovit da im omogući prirodnije hodanje u odnosu na druge robotske egzoskelete koji se razvijaju u svijetu.

Egzoskelet dolazi s daljinskim upravljačem i novom aplikacijom koja je namijenjena pacijentima, ali i fizioterapeutima koji će pomagati paraplegičarima da čim lakše savladaju korištenje, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Najnovija inačica egzoskeleta znatno je lakša u odnosu na prijašnje prototipe, ugodnija za korištenje i dolazi s potpunim sustavom samobalansiranja koji sprječava padove bez obzira na kakvoj se površini pacijent kreće. Pored toga, pametni sustav egzoskeleta omogućuje da pacijenti samostalno ulaze i izlaze iz njega iz sjedećeg položaja, primjerice iz invalidskih kolica i potom se bez ikakvih poteškoća usprave.

Nadalje, sustav se može jednostavno personalizirati prema svakom individualnom korisniku te se može prilagoditi razina asistencije od 0 do 100 posto, kao i brzina hodanja.

Obzirom da egzoskelet još treba doraditi da ga korisnici mogu koristiti potpuno samostalno, Wandercraft će ga još neko vrijeme razvijati prije nego što ga izbaci na tržište, a nedavno je dobio investiciju od 45 milijuna dolara koja bi ga trebala dovesti do krajnjeg cilja.

Vezani sadržaji
Ključne riječi egzoskelet Wandercraft Atalante
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->