Nalazite se
  • Zdravlje
  • Otvorena bolnica za liječenje od interneta
Članak
Objavljeno: 10.08.2011. 00:51

Južna Koreja 

Otvorena bolnica za liječenje od interneta

Stanovnici Južne Koreje poznati su kao ovisnici o internetu i video igrama, stoga i ne čudi kako su nedavno otvorili i prvu bolnicu za odvikavanje od tih ovisnosti.

Otvorena bolnica za liječenje od interneta

U Južnoj Koreji je otvorena bolnica koja će liječiti ovisnike o internetu, tehnologiji i video igrama. Ravnatelj bolnice Lee J. Von kaže kako je najteže i najvažnije od svega postaviti pravu dijagnozu, jer postoje velike razlike između sklonosti prema internetu i video igrama od patološke ovisnosti.

Stanje ovisnosti se u njihovoj klinici ustanovljuje skeniranjem mozga, postavljanjem desetak elektroda na glavu, kako bi se ustanovilo koliko određene zone mozga odstupaju od normalnog funkcioniranja.

 cijena osnovnog tretmana je 630.000 wona, odnosno 3.047 kn, što pokriva socijalno osiguranje. 

U slučaju da se ustanovi kako mozak pacijenta pokazuje velika odstupanja od normalnog, pacijentima se daju antidepresivi i započinje psihoterapija za popravljanje tih disfunkcionalnosti, zasnovana na liječenju manjka pažnje ili hiperaktivnosti.

Osnovni tretman traje 5 tjedana, te uključuje grupne seanse, umjetničku terapiju i procese poznate pod nazivima kao neurofeedback i transkranijalna magnetska stimulacija.

Cijena osnovnog tretmana je 630.000 wona, odnosno 3.047 kn, što pokriva socijalno osiguranje.

Zanimljiv je i naziv bolnice "Save Brain" (spasimo mozak).

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->