Nalazite se
  • Zdravlje
  • Igra EVE Online u borbi protiv koronavirusa
Članak
Objavljeno: 10.11.2020. 13:43

Project Discovery 

Igra EVE Online u borbi protiv koronavirusa

Igrači popularnog SF MMO-a igranjem sudjeluju u globalnom istraživanju COVID-19.

Igra EVE Online u borbi protiv koronavirusa

Znanstvenici širom svijeta užurbano rade na istraživanju COVID-19 virusa i izradi cjepiva, a već nekoliko mjeseci pomoć imaju iz neočekivanog izvora - MMO video igre.

Game developer CCP Games je u igri EVE Online pokrenuo "mini igru" pod nazivom Project Discovery, u kojoj su igrači obradom astronomskih podataka sudjelovali u stvarnom istraživanju egzoplaneta, za što su dobivali korisne predmete za igru i virtualnu valutu s kojom su mogli kupovati rezne stvarčice.

U lipnju ove godine CCP Games je prenamijenio Project Discovery za potrebe istraživanja COVID-19, pa igrači sada mogu označavati populacije stanica na grafovima koje dobivaju, čime direktno sudjeluju u istraživanju utjecaja virusa na krvne stanice. Projekt podržavaju mnoge znanstvene organizacije koje sudjeluju u borbi protiv pandemije, uključujući Sveučilište McGill, organizaciju BC Cancer i mnoge klinike koje se nalaze na prvoj crti bojišnice u borbi protiv COVID-19.

Project_Discovery_UI

Osim generiranja podataka kojima mogu slobodno pristupiti znanstvenici širom svijeta (i njihovi algoritmi strojnog učenja), igrači mogu pratiti napredak istraživanja u kojem i sami sudjeluju na web stranici DNA Puzzles, koja podupire sličan projekt Borderlands Science za igrače Borderlandsa 3.

CCP Games kaže da su igrači do danas već poslali nevjerojatnih 41,4 milijuna podatkovnih setova, od kojih je 446.000 već potvrđeno i odobreno za korištenje u znanstvenim istraživanjima.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->