Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.03.2014. 13:47

AllSee 

VIDEO: Upravljanje gestama bez kamera

Jeftin i učinkovit sustav za upravljanje gestama koristi obične bežične signale.

VIDEO: Upravljanje gestama bez kamera

Računalni znanstvenici sa Sveučilišta Washington, razvili su još jedan sustav za upravljanje gestama koji ne koristi kamere, niti posebnu sofisticiranu  opremu, te bi stoga mogao biti vrlo učinkovit i isplativ za korištenje na raznim gadegtima i uređajima.

Njihov AllSee sustav koristi obične bežične signale, poput TV signala, te ne koristi nikakav poseban izvor napajanja ili baterije.

AllSee se u osnovi ponaša poput običnog prijemnika, pa kada korisnik pomakne svoju ruku, ona prekida bežične signale oko sebe po određenom uzorku, a sustav je u stanju prepoznati te fluktuacije i pretvoriti ih u određene komande poput paljenja i gašenja uređaja, pojačavanja jačine glazbe i još nekoliko drugih, no razvojem sustava u budućnosti i poboljšavanjem softvera za prepoznavanje, na taj bi se način moglo upravljati na isti način kao što danas koristimo Kinect ili Leap.

Ono što je najbolje u tom sustavu je što za hardver potreban za ovakvo upravljanje gestama nećete potrošiti više od 5 kuna, a potrošnja struje neće biti veća od 30 miliwatta.

Znanstvenici su ovaj sustav testirali u RFID tagovima, te u Galaxy Nexus telefonu, na kojem su AllSee gestama mogli pojačavati jačinu zvuka dok se uređaj nalazio u džepu korisnika.

Za sada nije poznato hoće li i kada znanstvenici ovu tehnologiju dovesti na tržište.

Izvor: AllSee

 Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->