Nalazite se
Članak
Objavljeno: 18.11.2021. 19:11

SpaceX 

Prvi orbitalni test Starshipa u siječnju

SpaceX je objavio da planira poslati Starship u orbitu oko Zemlje u siječnju 2022. godine.

Prvi orbitalni test Starshipa u siječnju

Plan SpaceX-a da prije kraja ove godine lansira Starship u svemir nije se ostvario, no kako se čini, odgoda neće biti preduga. Elon Musk je okupio sve glavne inženjere i održao sastanak na kojem je dobio obećanje da će letjelica biti spremna za prvi orbitalni let u siječnju 2022. godine. Musk je povodom ovoga malo suzdržano rekao kako postoji "puno rizika" te da SpaceX možda neće uspjeti, no bez obzira na sve što se dogodilo "ostvariti će se veliki napredak".

Nakon toga je rekao da bi tijekom iduće godine moglo biti desetak novih lansiranja, a kada Starship jednom bude spreman za svemirske letove, cijena lansiranja bi kroz dvije godine mogla biti čak i manja od postojećih lansiranja Falconom 9, što će osigurati SpaceX-u isplativo poslovanje i pomoći mu u gradnji Starship letjelica za svemirski turizam i put na Mars.

Musk je već najavio da za kolonizaciju Marsa planira oko 1000 letova kako bismo ostvarili "stvarni interplanetarni život" i vjeruje da će Starshipove proizvoditi "relativno brzo".

Vezani sadržaji
Ključne riječi SpaceX Musk Starship
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->