Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.12.2013. 10:55

Znanstveni četvrtak 

Predavanje o antimateriji na IRB-u

Na Institutu Ruđer Bošković u Zagrebu održat će se zanimljivo predavanje na temu antimaterije.

Predavanje o antimateriji na IRB-u

Institut Ruđer Bošković i Centar za kritičko promicanje znanosti i kritičkog mišljenja pozivaju sve zainteresirane na Znanstveni četvrtak koji će se održati 5.12.2103. u predavaonici III. krila Instituta Ruđer Bošković s početkom u 18 sati.

Predavanje zanimljivog naslova  "Antimaterija" održat će dr. sc. Nikola Poljak sa Fizičkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu.

Kroz kratak povijesni pregled saznat ćete gdje na Zemlji ima antimaterije, koliko je opasna, možemo li ju iskoristiti i općenito čemu služi.

Pored toga moći ćete saznati gdje se antimaterija trenutno eksperimentalno proizvodi  u svijetu, a dr. Poljak će vam ukratko opisati eksperiment koji je proizveo dosad najtežu antimanterijsku jezgru i time ušao u Guinessovu knjigu rekorda,

Dr. sc. Nikola Poljak, završio je teorijski smjer fizike na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Izradio je doktorski rad na Brookhaven National Laboratory ubrzivaču u New Yorku. Tijekom i nakon doktorata nastavio raditi na PMF-u, zatim je otišao na rad u Amsterdam kao član CERN-a, a trenutno je zaposlen na Fizičkom odsjeku PMF-a u Zagrebu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->