Nalazite se
Članak
Objavljeno: 15.07.2020. 14:00

Moonlight 

ESA poziva europske tvrtke na Mjesec

Prije svega ESA želi privući tvrtke koje će sudjelovati u izgradnji lunarne komercijalne satelitske mreže za komunikaciju i navigaciju.

ESA poziva europske tvrtke na Mjesec

Tijekom ovog desetljeća Mjesec bi trebao postati veliko polje interesa mnogim svjetskim svemirskim agencijama, istraživačkim organizacijama, ali i tvrtkama koje će sudjelovati u realizaciji brojnih najavljenih projekata.

ESA kaže kako se iz tog razloga sve više razvija takozvana lunarna ekonomija, koja donosi poslovne prilike tvrtkama na brojnim poljima, uključujući robotiku, graditeljstvo i transport, kao i pružanje hardvera i usluga za komunikaciju i navigaciju.

Europska svemirska agencija već tri godine surađuje s industrijskim partnerima na istraživanju lunarnog tržišta te je prepoznala potrebu za komunikacijskim i navigacijskim servisima koji će biti podrška predstojećim misijama koje uključuju i stalni boravakljudi na Mjesecu.

Sve misije na Mjesec u ovom desetljeću

Sve misije čiji je razvoj u tijeku imaju potrebe za komunikacijskim i navigacijskim sustavima koje bi mogli koristiti komercijalnim pružateljima usluga i servisa.  

Mjesečevi sateliti će osigurati komunikacijske i navigacijske signale za te misije i omogućiti precizno pozicioniranje i stalnu povezanost s kontrolama misija i znanstvenicima na Zemlji.

ESA poziva sve europske tvrtke koje su zainteresirane za sudjelovanje u komercijalnim satelitskim servisima na Mjesecu da se registriraju na ESA-inu platformu za prijavu ponuda ovdje.

Više o otvorenom pozivu za tender "Lunarnih komunikacija i navigacisjkih sustava faze A/B1", možete pronaći na ovoj poveznici.

Ukoliko vaša tvrtka dobije posao na Mjesecu, javite se redakciji Vidija da vam pružimo svu moguću medijsku potporu, kako na Zemlji, tako i u svemiru.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->