Nalazite se
  • Sci Tech
  • Svemir
  • Axiom Space će na ISS spojiti modul za svemirske turiste
Članak
Objavljeno: 28.01.2020. 13:04

NASA 

Axiom Space će na ISS spojiti modul za svemirske turiste

NASA je odabrala tvrtku Axiom Space kao partnera u svojem programu za privatizaciju svemira.

Axiom Space će na ISS spojiti modul za svemirske turiste

U posljednjih nekoliko godina pojavile su se brojne privatne svemirske tvrtke koje žele u nižoj Zemljinoj orbiti graditi postaje koje će sadržavati turističke kapacitete, odnosno predstavljati svojevrsne svemirske hotele.

Američka svemirska agencija NASA koja potiče sve te projekte s ciljem "privatizacije svemira" i otvoreno im nudi partnerstvo, sada je odabrala tvrtku Axiom Space koja će osigurati prvi komercijalni modul za Međunarodnu svemirsku postaju. Taj modul će biti spojen na Node 2 čvorište ISS-a i služit će kao demonstrator onoga što privatne tvrtke mogu raditi u svemiru.

Axiom space kabina za turiste

Axiom Space je jedna od tvrtki koje planiraju svemirski turizam i druga privatna svemirska putovanja, a dužnosnici NASA-e se nadaju da će ovo dovesti do "ekonomije u nižoj Zemljinoj orbiti", odnosno poslovnog modela koji će omogućiti tvrtkama i NASA-i dodatnu zaradu, dalji razvoj i pomoć u financiranju znanstvenih istraživanja. 

U ovom trenutku još nije poznato kada će Axiomov modul biti dovršen i poslan u svemir, no tvrtka želi ponuditi prve turističke svemirske aranžmane tijekom 2021. godine, dok NASA namjerava provesti veliku privatizaciju ISS-a nakon 2024. godine kada će većinu svojih kapaciteta usmjeriti ka Mjesecu.

Vezani sadržaji
Ključne riječi turizam NASA ISS modul Axiom Space
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam