Nalazite se
Članak
Objavljeno: 20.12.2014. 11:27

Lunar Mission One 

VIDEO: Skupili lovu za let na Mjesec preko Kickstartera

Britanski projekt je putem crowdfundinga uspio prikupiti 938.000 dolara za organiziranje ambiciozne misije na Mjesecu.

VIDEO: Skupili lovu za let na Mjesec preko Kickstartera

Projekt Lunar Mission One dobio je zeleno svjetlo za polijetanje na Mjesec, nakon što je uspio prikupiti 600.000 funti (938.000 dolara) putem crowdfundinga na Kickstarteru, što ga čini jednim od najuspješnijih projekata financiranih na taj način.

Valja naglasiti da iza ovog projekta stoji tvrtka Lunar Missions LTD u kojoj se nalazi obilje znanstvenika, stručnjaka za svemirsku tehnologiju i aeronautiku, a u njemu možete pronaći i fizičare iz CERN-a, bivše inženjere iz ratnog  zrakoplovstva, te ugledne profesore s raznih sveučilišta. To vam kažemo čisto zato da ne pomislite da je ovo djelo nekih čudaka kakvih se na crowdfunding portalima često pronađe i onih koji nas na Facebooku kolju svojim pričama o projektima spuštanja robota na Mjesec.

Ukratko, ideja Lunar Mission One projekta je na njegovu površinu kroz 10 godina spustiti letjelicu i sagraditi bazu na neistraženom južnom polu Mjeseca, kako bi se započelo s bušenjem tla do dubine od 100 metara i testiranjem uzoraka.

Svima koji su dali novčanu potporu kampanji na Kicstarteru, Lunar Missions nudi mogućnost da zakupe mjesto na memorijskom disku koji će se naći na Mjesecu, kao i da naš prirodni satelit pošalju uzorak svojeg DNK.

To područje je posebno zanimljivo jer se na njemu nalazi najveći krater na Mjesecu pod nazivom SPA (South Pole-Aitken) promjera 2500 km2, koji čini gotovo jednu četvrtinu mjesečeve površine.

Znanstvenici vjeruju da će na velikim dubinama moći proučavati tlo staro 4,5 milijardi godina, koje je za razliku od pliće površine bombardirane meteorima i drugim objektima iz svemira, čitavo to vrijeme ostalo netaknuto. Ta bi nam otkrića mogla otkriti puno toga o nastanku Mjeseca, za koji se vjeruje da je nastao fuzijom stijena pod visokim tlakom i vrućinom, koje potiču od udara nekog velikog asteroida u svemirsko tijelo poput Zemlje. 

Izvor: KickstarterVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->