Nalazite se
Članak
Objavljeno: 06.05.2013. 14:56

Fotografija  

VIDEO: Pogledajte najspektakularniji izlazak Sunca

Astronaut Chris Hatfield nastavlja s vrhunskom promocijom svemirskih istraživanja.

VIDEO: Pogledajte najspektakularniji izlazak Sunca

Od NASA-inog astronauta Chrisa Hatfielda koji se još uvijek nalazi na ISS-u, do sada smo već dobivali obilje interesantnih materijala, uključujući njegov live koncert koji je izveo direktno s međunarodne svemirske postaje u suradnji s filharmonijskim orkestrom na Zemlji, te prvi "kuharski show" iz svemira.

Njegov novi "svemirski biser" koji je objavio na svojem Twitter profilu je fotografija jednog od najspektakularnijih prizora izlazaka Sunca koji smo ikada mogli vidjeti, a u videu dolje Chris objašnjava kako fotografira Zemlju iz ISS-a, te demonstrira korištenje fotoaparata koji mu omogućuje snimanje nezaboravnih slika koje će se zasigurno naći u galerijama, ali i u knjigama posvećenim istraživanju svemira.

izlazak sunca hatfield

Fotografija gore koju možete vidjeti, predstavlja trenutak kada se prvo svjetlo nazire preko horizonta Zemlje tijekom preleta ISS-a iznad jugozapadnog dijela SAD-a prošlog tjedna.

Ovo je vjerojatno jedna od njegovih posljednjih veličanstvenih fotografija, obzirom da je za 13. svibnja predviđeno da sleti na Zemlju.

Rekli bismo kako ne bismo imali ništa protiv da ga se prvom prilikom ponovno pošalje na ISS, jer se radi o doista zanimljivom Kanađaninu, koji je tijekom ekspedicije 35 učinio puno više za promociju svemirskih istraživanja od većine njegovih kolega astronauta tijekom 50 godina ljudske nazočnosti u svemiru. 

VIDEO: Chris Hatfield o fotografiranju Zemlje s ISS-aVezani sadržaji
Ključne riječi NASA Zemlja ISS Chris Hadfield
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->