Nalazite se
Članak
Objavljeno: 24.08.2013. 11:22

NASA 

VIDEO: Pogledajte kako NASA želi loviti asteroide

NASA je vrlo ozbiljna u namjeri da ulovi jedan asteroid i dovede ga u orbitu Zemlje, gdje bi ga znanstvenici proučavali.

VIDEO: Pogledajte kako NASA želi loviti asteroide

Do sada je NASA već nekoliko puta izlazila u javnost s idejom jedne od najsloženijih misija koja bi se trebala realizirati kroz nekoliko sljedećih godina ili desetljeća, čija uloga bi bila "lov" na manji asteroid koji bi se potom doveo u orbitu Zemlje i proučavao s ciljem istraživanja njegovog sastava, odnosno mogućnosti eksploatacije vrijednih minerala i metala koji se na njemu mogu pronaći, što je ideja i nekih privatnih svemirskih agencija.

Ovih je dana agencija objavila video animaciju u kojoj se prikazuju detalji jedne takve misije, pa bismo mogli reći da ovo više nije puka ideja, već nešto na čemu se vrlo ozbiljno radi.

Misija u trajanju od 9 dana uključuje modul za prijevoz posade "iduće generacije" Orion, hvatanje asteroida, dovlačenje tog velikog "kamena" u orbitu Zemlje, svemirsku šetnju s ciljem uzimanje uzoraka, te njihovo dopremanje na Zemlju.

Nadamo se samo da neće uloviti neki preveliki kamen koji bi im mogao iskliznuti iz ruku i završiti na glavama stanovnika. 

VIDEO: Hvatanje i dovoz asteroida u Orbitu ZemljeVezani sadržaji
Ključne riječi NASA Orion asteroidi lov
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->