Nalazite se
Članak
Objavljeno: 01.07.2013. 13:14

PayPal Galactic 

VIDEO: PayPal razvija međuplanetarni sustav plaćanja

PayPal i astronaut Buzz Aldrin ovih su dana na SETI institutu pokrenuli program intergalaktičkog plaćanja.

VIDEO: PayPal razvija međuplanetarni sustav plaćanja

Mada nam je ovo isprva djelovalo kao marketinška fora, PayPal se uopće ne šali, jer je na SETI institutu ovih dana predstavio svoj program PayPal Galactic, čija uloga je kupovanje robe u svemiru i razvoj valute za interplanetarne transakcije.

PayPal kaže kako će uz privatne svemirske tvrtke poput Virgin Galactic i Space X, letovi u svemir i svemirski turizam postati dostupni velikom broju stanovnika našeg planeta, stoga je njihov cilj da započnu odgovarati na komplicirana pitanja o svemirskom trgovanju.

Predsjednik PayPala David Marcus je tom prilikom rekao kako za sada još nemaju točan odgovor kako će se obavljati transakcije u svemiru, no siguran je da se za to neće koristiti gotovina.

Stoga su oni u suradnji sa SETI-jem (Search for Extraterrestrial Intelligence Institute) i organizacijom Space Tourism Society pokrenuli svoju Galactic inicijativu čiji cilj je pronaći načine komercijalizacije svemirskog turizma i obavljanja transakcija u svemiru.

Osim Marcusa, lansiranje PayPal Galactica je na konferenciji SETI-ja promovirao legendarni astronaut i drugi čovjek na Mjesecu Buzz Aldrin, koji je rekao: "Putovanja na Mars, Mjesec, čak i u orbitu, zahtijevat će da se astronautima i astro-turistima omogući čim više komfora na koji su navikli kod kuće, uključujući i načine na koji će se međusobno isplaćivati. Bez obzira na to plaćamo li neki račun ili pomažemo obitelji na Zemlji, treba nam pristup novcu. Ja vjerujem kako će ljudi doseći Mars tijekom mojeg životnog vijeka, a kada se to dogodi, neću se iznenaditi ako će koristiti PayPal Galactic za razne male, ali i velike stvari".

Ovaj PayPalov program želi spojiti predstavnike svih svemirskih industrija kako bi radili na važnim pitanjima vezanim uz komercijalizaciju svemira.

PayPal kaže kako ta pitanja uključuju sljedeće stvari:

- Kako će naša standardna valuta izgledati u interplanetarnom "cash-free" društvu?

- Kako će to prihvatiti bankovni sustavi?

- Kakve sustave za sprječavanje prijevara i rizika moramo razviti?

- S kakvim se pravnim legislativama moramo suočiti?

- Kako se treba razviti korisnička podrška? 

U svakom slučaju, očito je kako PayPal i ekipa ništa ne žele prepustiti slučaju, kako bismo i svemiru imali "krasan" bankarski sustav koji bi nam trebao omogućiti bezbrižno upravljanje novcem usprkos činjenici da tamo ne vrijede ničiji teritorijalni financijski zakoni.

Iskreno rečeno, ovo nam se nikako ne poklapa s vizijom utopističkog društva u Star Treku, gdje još jedino pohlepni Ferengiji vode brigu o novcu, dok se pripadnici svih drugih civilizacija bave uglavnom plemenitijim ciljevima, lišeni briga oko stjecanja materijalnog bogatstva. 

Izvor: PayPal Galactic

VIDEO: Predstavljanje PayPal GalacticaVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->