Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.02.2013. 13:16

Space jam 

VIDEO: Astronaut snimio pjesmu u svemiru

Pjesma I.S.S. odsvirana je i otpjevana u svemiru, uživo miksana s glazbom u studiju i potom snimljena.

VIDEO: Astronaut snimio pjesmu u svemiru

Trenutni zapovjednik Međunarodne svemirske postaje ISS, postao je prvi "glazbenik" koji je snimio pjesmu u svemiru.

Kanadski astronaut Chris Hadfield se ni na svemirskoj postaji nije želio odreći svoje gitare koju svakodnevno svira i uveseljava svoju posadu tijekom trenutaka opuštanja na ISS-u.

Ovih je dana Hadfield bio povezan video linkom s glazbenim studijem u Torontu, te je uz pomoć pjevača Eda Robertsona iz grupe Barenaked Ladies u duetu izveo pjesmu I.S.S. (Is Somebody Singing?), koju su zajednički napisali i uglazbili još dok je vježbao u ruskom centru za obuku astronauta uoči kretanja u misiju na I.S.S.

hatfield

Znajući kako je Hadfield pored toga što je astronaut i znanstvenik, ujedno i talentirani glazbenik, Robertson mu je u rusku bazu poslao osnovnu inačicu pjesme i upitao ga ako bi je mogao doraditi i dovršiti. Nakon toga mu je zapovjednik ISS-a vrlo brzo poslao dorađenu verziju i tada se rodila ideja u vezi njihovog zajedničkog nastupa, što je ovih dana realizirano.

Hadfield je tijekom mukotrpnih priprema u ruskoj svemirskoj bazi ulovio vremena za komponiranje.

U isto vrijeme dok je Hadfield svirao i pjevao na ISS-u koji je orbitirao oko Zemlje brzinom od 28.164 km/h na visini od 402 km, Robertson i glazbenici na Zemlji su ga "pratili", a glazbeni studio je sve to uredno snimao.

Nakon snimanja prve "svemirske pjesme", Hadfield ima ideju da snimi čitav album u svemiru, no još čeka dozvolu od NASA-ine svemirske kontrole ISS misije.

VIDEO: Chris Hadfield & Ed Robertson: I.S.S. - Is Somebody Singing?

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->