Nalazite se
Članak
Objavljeno: 26.01.2015. 16:26

Google & Xprize 

Sudionicima Lunar Xprizea 5,25 milijuna dolara

Google i Xprize su raspodijelili lijepe novce na 5 timova koji žele poslati robota na Mjesec.

Sudionicima Lunar Xprizea 5,25 milijuna dolara

Natječaj LunarXprize se ne svodi samo na utrku tko će prvi spustiti robota na Mjesečevu površinu, prijeći zadanu udaljenost i poslati slike s površine, već se sudionici bore i za osvajanje love potrebne za razvoj projekta.

Google i Xprize su ovih dana odlučili "stipendirati" 5 timova s ukupno 5,25 milijuna dolara, a taj će novac biti raspoređen prema njihovim zaslugama, odnosno prema konkretnim stvarima koje su uspjeli postići tijekom dosadašnjeg razvoja svojih sustava za slijetanje na Mjesec, kretanje površinom i snimanje..

Najviše novca je pripalo timu Astrobotic Technology, čiji članovi su tako zaradili 1,75 milijuna dolara, dok su Hakuto, Moon Express, Part-Time Scientists i Team Indus dobili između 500.000 i 1,25 milijuna, a svi oni će do kraja ove godine trebati pokazati gotov mjesečev lander i robota.

Nažalost, Google i Xprize nisu nagradili niti jedan naš tim, no to ne znači da su domaće snage time u potpunosti onemogućene da stignu na Mjesec, pa im držimo fige da osvoje 30 milijuna dolara glavne nagrade uz neki drugi model financiranja.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->