Nalazite se
Članak
Objavljeno: 19.02.2020. 10:16

Space Adventures 

SpaceX potpisao ugovor za svemirski turizam

Crew Dragon će od 2021. godine prevoziti svemirske turiste za tvrtku Space Adventures.

SpaceX potpisao ugovor za svemirski turizam

Vrijeme pravog i službenog svemirskog turizma tek što nije počelo. Tvrtke SpaceX i Space Adventures potpisale su ugovor o lansiranju 4 putnika u orbitu Zemlje pomoću Crew Dragon letjelice za posadu, koja će prve NASA-ine astronaute povesti na ISS kroz nekoliko mjeseci.

Turistički svemirski letovi zasad neće uključivati posjetu Međunarodnoj svemirskoj postaji, već će biti ograničeni na orbitiranje oko Zemlje u misijama trajanja do 5 dana. Space Adventures kaže da bi prvi turisti mogli krenuti Crew Dragonom u svemir prije kraja 2021. godine.

SpaceX i Space Adventures zasad šute o cijenama svemirskih turističkih aranžmana, no za očekivati je da će one biti u razini drugih komercijalnih letova, što znači da trebate pripremiti barem nekoliko milijuna dolara ako želite rezervirati svoju kartu.

Space Adventures je do sada već prevozio privatne klijente u svemir koji su to zadovoljstvo plaćali na desetke milijuna dolara, a među njima su bili Dennis Tito, Mark Shuttleworth, Greg Olsen, Anousheh Ansari, Charles Simonyi, Richard Garriott i Guy Laliberté. Zasad nije poznato tko će biti prvi turisti koji će platiti orbitiranje Crew Dragonom.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->