Nalazite se
Članak
Objavljeno: 24.07.2020. 11:07

Militarizacija svemira 

Rusija testirala antisatelitsko oružje u svemiru

Militarizacija svemira je očito gotova stvar. Osim asteroida i meteora sada će nam iz svemira prijetiti bombe i rakete.

Rusija testirala antisatelitsko oružje u svemiru

Svemirska komanda Sjedinjenih Država (US Space Command - USSC) tvrdi da je Rusija u svemiru testirala antisatelitsko oružje i tu aktivnost nazivaju jako zabrinjavajućom.

"Rusija je 15. srpnja u orbitu Zemlje uvela novi objekt iz Cosmos 2543 satelita i provela nedestruktivni test antisatelitskog oružja koje se nalazi u svemiru", navodi USSC i dodaje da je objekt na space-track.org označen kataloškim satelitskim brojem 45915.

U najnovijem testu Rusija je izbacila novi objekt u blizini drugog ruskog satelita i provela manevar sličan onom koji je USSC opisao kao nekonzistentnim s misijom koju ju je javno najavila kao misiju za inspekciju satelita.

"Ovi sateliti pokazuju značajke svemirskog oružja", ističe USSC i kaže da to predstavlja dokaz da Rusija nastavlja s razvojem oružja koje se koristi u svemiru, što je, kako kažu, konzistentno s vojnom doktrinom Kremlja da postavi oružje koje će svemirske sustave SAD-a i njegovih saveznika izložiti riziku. 

US Space Force ove akcije naziva prijetnjom, a zapovjednik američkih svemirskih snaga general John W. "Jay" Raymond tvrdi da sateliti iskazuju karakteristike svemirskog oružja.

Rusija se zasad nije očitovala o ovoj tvrdnji Amerikanaca, no ako je informacija i točna, to nas uopće ne čudi jer Rusi sigurno neće mirno gledati kako Trump promovira svoje "stormtroopere".

Izvor: United States Space CommandVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->