Nalazite se
Članak
Objavljeno: 26.06.2019. 13:48

NASA 

Povećana mogućnost postojanja života na Marsu

Znanstvenici NASA-e potvrdili otkriće velike emisije metana na crvenom planetu.

Povećana mogućnost postojanja života na Marsu

NASA je potvrdila da je Curiosity rover nedavno detektirao najveću količinu plina metana ikada zabilježenu tijekom istraživanja Marsa. "Razine metana bile su dovoljno visoke da Curiosity smjesta prekine sve svoje druge aktivnosti kako bi znanstvenici mogli tražiti dodatne odgovore", piše u priopćenju NASA-e.

Mada metan na Zemlji potiče iz bioloških izvora, odnosno iz života kakav poznajemo, NASA upozorava da njegovo otkriće na Marsu ne mora značiti da je istog podrijetla, jer je mogao nastati i iz nekih geoloških procesa.

Rover Curiosity koji je detektirao ovaj veliki izboj metana na žalost nije u stanju razlučiti dolazi li iz bioloških ili geoloških aktivnosti, pa će znanstvenici morati pričekati dok na crveni planet sleti Mars 2020 rover koji će biti lansiran iduće godine, a na Mars stiže 2021. On će posjedovati instrumente koji će moći prepoznati radi li se na Marsu o biološkom ili geološkom podrijetlu metana, pa nam prava potraga za životom u svemiru izvan matičnog planeta tek predstoji.

Do tada možete jedino raspravljati vjerujete li u postojanje malih crvenih na Marsu ili ne, pa očekujemo vaše nadahnute komentare na našoj Facebook stranici.Vezani sadržaji
Ključne riječi Mars Curiosity metan Mars 2020 rover
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->