Nalazite se
Članak
Objavljeno: 25.06.2020. 16:29

Svemirski WC 

NASA traži da joj pomognete izraditi WC na Mjesecu

Ako se NASA-i vaša ideja dopadne, možete osvojiti nagradu u visini od 35 tisuća dolara.

NASA traži da joj pomognete izraditi WC na Mjesecu

NASA-in projekt Artemis koji bi 2024. godine na Mjesec trebao dovesti nove astronaute i prvu astronauticu, sastoji se od brojnih većih i manjih izazova koje tek treba svladati.

Jedan od njih je omogućiti budućim stanovnicima našeg prirodnog satelita obavljanje velike nužde, pa je odlučila prikupiti prijedloge za najbolji dizajn mjesečevog WC-a crowdsourcingom kroz inovacijsku mrežu HeroX, a NASA je spremna najbolja rješenja nagraditi s 35.000 dolara.

Mada NASA već ima svemirski WC na ISS-u, na Mjesec želi dovesti bolje, ekonomičnije i manje rješenje. Ako imate dobru ideju kako omogućiti astronautima i posebno astronautici ugodno obavljanje velike nužde u uvjetima gravitacije koja iznosi jednu šestinu u odnosu na Zemlju, bez da nastane nered, prijavite se putem ove poveznice.  

Za funkcionalni WC na Mjesecu postoji čitav niz tehničkih zahtjeva, a morat ćete u obzir uzeti i "ženske stvari", kao i probavne smetnje. Bonus bodove ćete osvojiti ako priložite rješenje kako prazniti WC bez "ručnog rada" astronauta.

Natječaj je podijeljen na dvije kategorije, odnosno za djecu i odrasle, a svoja rješenja možete poslati NASA-i do 17. kolovoza. Pobjednici u kategoriji odraslih će biti proglašeni 30. rujna, a u kategoriji djece 20. listopada.Vezani sadržaji
Ključne riječi NASA Mjesec WC Artemis HeroX
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->