Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.07.2018. 12:28

Virgin Galactic 

Letite u svemir iz uzletišta u Italiji

Virgin Galactic namjerava u Italiji graditi novu svemirsku luku za turističke letove.

Letite u svemir iz uzletišta u Italiji

Svemirska tvrtka Richarda Bransona udružila se s dvjema talijanskim kompanijama kako bi otvorila novu svemirsku luku iz koje će u svemir kretati europski turisti.

Talijanska tvrtka Altec koja se nalazi u vlasništvu Talijanske svemirske agencije ASI i privatna tvrtka Sitael tako će postati partneri Virgin Galactica u gradnji svemirske luke Taranto-Grottaglie Spaceport, za koju se već traži prigodna lokacija u jugoistočnoj regiji Apuliji.

Sporazum o suradnji potpisali su direktori navedenih tvrtki, predstavnici Talijanske svemirske agencije, talijanska ministrica Barbara Lezzi te predsjednik regije Apulija Michele Emiliano.

Virgin Galactic u posljednja dva mjeseca intenzivno testira letjelicu VSS Unity koja bi iz zračne luke Spaceport America uskoro trebala povesti prve turiste u kratko razgledavanje svemira na visinu od 100 km iznad Zemlje, koje će ih koštati 250.000 dolara.

Za sada još nije poznato kada bi se mogli očekivati prvi komercijalni svemirski letovi iz talijanske svemirske luke, a Branson vjeruje da će ovo približiti svemir milijunima ljudi koji sanjaju o tome da postanu astronauti.

Ništa, skupljajte lovu, dižite kredite i umjesto zabave u Gardalandu odaberite adrenalinsku avanturu u svemiru.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->