Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.02.2020. 12:54

Demo2 

Crew Dragon stigao na uzletište uoči leta s posadom

Započinju posljednje pripreme uoči slanja prvih ljudi u svemir SpaceX Crew Dragon letjelicom.

Crew Dragon stigao na uzletište uoči leta s posadom

SpaceX je na Twitteru objavio kako je Crew Dragon kapsula za astronaute stigla na uzletište Space Coast na Floridi, gdje bi u svibnju ove godine u svemir trebala povesti NASA-ine astronaute Douga Hurleya i Boba Behnkena te ih dovesti na Međunarodnu svemirsku postaju ISS.

Inženjeri SpaceX-a u sljedećih nekoliko mjeseci će provesti finalna testiranja i procedure lansiranja u Muskovom pogonu pokraj Cape Canaveral Air Force Stationa, kako bi sve bilo spremno za povijesnu Demo2 misiju kojom će jedna američka letjelica nakon dugo vremena prevoziti američke astronaute u svemir.

Ukoliko će misija proteći u najboljem redu, SpaceX će preuzeti lansiranja svih Amerikanaca u svemir i na ISS od Rusa, za što je dobio 2,6 milijarde dolara od NASA-e za prvih 6 letova. 

NASA je sličan ugovor vrijedan 4,2 milijarde dolara napravila i s Boeingom za njihovu letjelicu CST-100Starliner, no zasad nije poznato kada bi mogla povesti astronaute u svemir, posebice zbog nedavnog skandala kada je otkriveno da kapsula ima ozbiljne softverske probleme, zbog kojih bi ljudski životi došli u pitanje da je kojim slučajem bila lansirana.

Vezani sadržaji
Ključne riječi kapsula SpaceX posada Crew Dragon
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->