Nalazite se
Članak
Objavljeno: 04.02.2019. 14:50

GDC 2019 

Xbox Live crossplatformski gaming dolazi na Android

Microsoftov tootlkit će developerima omogućiti da Xbox Live servis integriraju u igre za sve platforme.

Xbox Live crossplatformski gaming dolazi na Android

Na predstojećoj GDC 2019 konferenciji koja se održava u ožujku u San Franciscu, Microsoft će predstaviti novi cross-platformski developerski kit koji će omogućiti developerima igara da u svoje naslove integriraju Xbox Live servis, i to u inačice za Android, iOS, Switch i druge platforme.  

"Xbox Live će se proširiti s 400 milijuna gaming uređaja na više od 2 milijarde pomoću novog cross-platformskog XDK (Xbox Development Kita)", stoji u priopćenju Microsofta.

Pomoću novog skupa alata developeri će svojim igrama pružiti mogućnost da ih igrači zajednički i istovremeno igraju na Android i iOS telefonima i tabletima te Switch i Xbox konzolama, kao i na Windows PC-ima.   

Vjerujemo da će se developerima jako dopasti nova značajka, jer će imati priliku da svoje igre rade istovremeno za više platformi, što bi im u konačnici trebalo povećati prodaju i donijeti više novca, no moramo priznati da smo iz perspektive igrača malo skeptični, jer cross-platformsko okruženje češće donosi pad kvalitete nego korist, što posebno može smetati onim gamerima na jačim i skupljim igraćim platformama. 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->